CIND AI MINCAT ULTIMA DATA TOT CE TI-AI DORIT, IUBITE CITITOR?

Tot mai neputincioși în fața pandemiei și a guvernanților

Nu vrem, iubite cititorule, să te descurajăm, și prin rîndurile ce urmează, în fața tuturor neputințelor în care suntem incluși de blestemata asta de pandemie și de către guvernanții care par că se guvernează doar pe ei. Dimpotrivă, spunîndu-ți adevărul verde în față, așa cum te-am obișnuit de atîția ani și ani, știind cît de răbdător și cumpătat ești, avem certitudinea că vei găsi suficiente resurse în tine spre a rezista și ați croi singur o zi de mîine mai bună.

Este al doilea an cînd întîmpinăm Revelionul sub amenințarea morții provocate de coronavirus. Cam toți dintre noi am avut pe cineva drag sau apropiat care a murit în chinuri groaznice din cauza acestei pandemii nemiloase. Noi ne-am făcut datoria de onoare față de tine, iubite cititorule, și ți-am explicat corect că singura noastră salvare e să ne protejăm și să ne vaccinăm. Chiar dacă nu s-a descoperit încă vaccinul-minune, cele existente ne protejează cît de cît – în cazul unei contaminări, totuși, fiind vaccinați, putem face o formă mai ușoară de îmbolnăvire, dar scăpăm cu viață! Pe acei propagandiști care nu cred în existența pandemiei și în vaccinare, în ciuda celor aproape zece mii de morți în Țară (numărul poate fi cu mult mai mare!), tratează-i ca pe niște ciumați, ca pe niște criminali inconștienți.

Cît despre guvernanți – vezi, iubite cititorule, cu cîtă lașitate tratează pericolul morții din pricina pandemiei! Îi minimalizează pericolul mortal la scară națională prin strategii politice dintre cele mai revoltătoare – vor ca moldovenii să rețină că problema națională numărul unu este lupta lor caricaturală, selectivă și periculoasă cu corupția, nicidecum pandemia și sărăcia care ne ucide treptat împreună cu Țara. Ascultă lăudăroșeniile așa-zișilor oameni buni care spun că guvernează doar în folosul tău! Toți sunt plini de bani și se lăfăiesc în lux. Compară-te cu ei dacă îndrăznești, deși ți-au cerut votul!

Cînd ai mîncat ultima dată tot ce ți-ai dorit, iubite cititor? Compară ”triumful politic al guvernanților” cu bucatele pe care ți le-ai dorit pe masă și nu ți le permiți, cu regretul că nu ai avut bani ca să îți cumperi strictul necesar de care ai nevoie în gospodărie, dar și cu dorul față de cei dragi plecați peste hotare, care au votat o guvernare incapabilă să-i aducă definitiv alături de tine! Dimpotrivă, în timp ce guvernarea PAS care stăpînește Țara în mod absolut te îmbată cu minciuni și laude ca la beție, fiecare al treilea tînăr cu vîrsta între 20-24 de ani vrea să plece din Țară. Asta în timpul guvernării ”oamenilor buni”! Vezi, iubite cititorule, cîtă disperare există în rîndul tinerilor care nu mai cred nici ei în ”minciunile spuse frumos”?

Observă, iubite cititorule, cît de singuri suntem lăsați de către politicieni în fața pandemiei și a unei vieți amare! Cu toate acestea, nu uita că tu ești mai puternic. Ei ne manipulează să-i votăm, ajung la Putere, mint, fură și sunt alungați tocmai de tine, prin votul tău pe care-l acorzi din ce în ce mai conștient după atîtea nenorociri.

De aceea spunem că tu ai viitor, nu ei! De aceea îți spunem La Mulți Ani fără pandemie!

Mihai CONȚIU