China a interzis tatuajele pentru jucatorii de fotbal

Ministerul chinez al Sporturilor a interzis tatuajele pentru jucătorii echipei naționale de fotbal și le-a cerut celor care au deja să le „îndepărteze", relatează Reuters. Puterea comunistă din China vrea astfel să pună capăt tendințelor considerate vulgare.

De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să recîștige controlul asupra tinerilor și să impună anumite valori, opuse „decadenței morale” care ar veni din străinătate.

Este vizat și conținutul „vulgar" difuzat pe micul ecran și pe rețelele de socializare, care trebuie înlocuit cu valori „patriotice". Prin urmare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul audiovizualului a cerut, în ultimele luni, criterii de frumusețe „corecte", interzicerea bărbaților „efeminați" și a „influencerilor vulgari".

Jucătorii echipei naționale a Chinei au acum „interdicție oficială de a-și face noi tatuaje", a anunțat Ministerul Sportului, îndemnîndu-i pe cei care au deja să le „îndepărteze", notează Mediafax.

„În circumstanțe speciale, tatuajele trebuie acoperite în timpul antrenamentelor și competițiilor", a precizat Ministerul, care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămîne o societate predominant conservatoare.