Chiar exista o Tara care a trimis 80 de soldati la razboi si a primit acasa 81

Războaiele nu au scos la iveală doar lucruri oribile. Fiecare conflict a avut și partea lui de veselie. Și războaiele au fost mai amuzante cu cît la ele au participat națiuni mai mici și mai puțin experimentate. Acesta a fost și cazul uneia dintre puținele confruntări la care a participat Armata statului Liechtenstein.

Cu o populație de 36.000 de locuitori, Liechtenstein este unul dintre cele mai mici state din lume. Ultimul conflict armat la care Liechtenstein a participat a avut loc în anul 1866. Legenda spune că Prințul Ioan al II-lea, căpetenia din Liechtenstein, a trimis 80 de soldați pe front. Aceștia nu doar că nu au luptat, dar s-au întors la Vaduz 81 în loc de 80.

În anul 1866, într-unul dintre războaiele Austro-Prusace, cunoscut și ca Războiul de Șapte Săptămîni, a participat și Liechtenstein. În total, 29 de state au fost implicate direct în război, 16 dintre ele pe partea Prusiei și 13 de partea Austriei.

Liechtenstein a trimis un detașament de 80 de soldați care nu doar că nu a luptat, dar nici măcar nu a dat ochii cu inamicul. Așadar, aceștia au avut misiunea de a păzi o trecere de munte din Italia. Cum inamicul nu s-a arătat și războiul s-a terminat, bravii soldați s-au întors acasă. Doar că mulți dintre ei s-au împrietenit cu un austriac care s-a alăturat contingentului, astfel că în loc de 80 de soldați, acasă s-au întors 81.

După anul 1868, Liechtenstein a desființat Armata și și-a declarat neutralitatea în timpul ambelor războaie mondiale.