CELE MAI BUNE BANCURI DIN LUME

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au stabilit o listă care cuprinde cele mai bune bancuri din lume. Pentru a afla care sînt cele mai reuşite, ei au analizat reacţia a 55 de studenţi de la Facultatea de Economie, care au acceptat să ia parte la studiu.
Tinerii au citit 65 de bancuri, iar cercetătorii s-au uitat atent să vadă la care rîd aceştia mai mult, scrie publicaţia britanică „Daily Mirror”. Unele bancuri erau foarte simple, de doar un rînd, iar altele erau mult mai complexe, temele fiind de asemenea foarte diferite. Voluntarii au dat şi note acestor bancuri, precizînd care li se par foarte amuzante şi care deloc amuzante. Astfel, bancurile care au primit nota 1 intră în categoria celor care nu sînt amuzante, iar cele care primesc nota maximă 4 sînt cele mai amuzante. Rezultatul acestui studiu este foarte important pentru cei care sînt comici de profesie şi care trebuie să ştie cum pot provoca rîsul unei public larg, alegînd glume care să fie pe placul celor mai mulţi spectatori. Iată doar cîteva dintre ele:

1. Un băieţel intră într-o frizerie, iar frizerul îi şopteşte clientului său.„Ăsta e cel mai prost copil din lume. Stai să vezi!” Frizerul pune o bancnotă într-o mînă şi cîteva monede, mărunţiş, în cealaltă mînă şi apoi le întinde spre băiat, întrebîndu-l: „Ce vrei să iei, băiete?”. Copilul ia monedele şi pleacă. „Ai văzut?” îl întreabă frizerul pe client. „Băiatul ăsta nu învaţă niciodată”. Mai tîrziu, clientul pleacă şi vede copilul ieşind dintr-un magazin, mîncînd îngheţată. „Auzi, băiete! Am şi eu o întrebare: de ce nu ai luat bancnota?” Băiatul îşi savurează îngheţata şi răspunde: „Pentru că în ziua în care o să iau bancnota se va termina jocul”.

2. Doi drumeţi merg prin pădure cînd deodată apare în faţa lor un urs uriaş. Ursul îi vede şi porneşte direct spre ei. Unul din drumeţi lasă jos rucsacul, scoate repede o pereche de pantofi de sport şi se grăbeşte să-i pună în picioare. Al doilea drumeţ îl întreabă: „Ce faci? Pantofii nu te vor ajuta să alergi mai repede ca ursul!” „Nu am nevoie să alerg mai repede ca ursul”, răspunde primul bărbat. „Trebuie doar să alerg mai repede ca tine”.

3. Un bărbat este agăţat de prostituată într-un bar. Ea îi spune: „Azi e o noapte norocoasă pentru tine. Am pregătit un joc special. O să fac orice îmi ceri, dacă îmi dai 300 de dolari şi îmi poţi spune ce vrei în doar trei cuvinte.” Bărbatul răspunde: „Da, de ce nu?” apoi scoate din portofel trei hîrtii de cîte 100 de dolari şi i le dă prostituatei, cerîndu-i apăsat: „Văruieşte casa mea!”

4. Trei bărbaţi sînt izolaţi pe o insulă pustie şi găsesc o lampă fermecată, în care se află un duh care poate îndeplini fiecăruia cîte o dorinţă. Primul bărbat vrea să fie din nou acasă. Al doilea vrea la fel. Al treilea bărbat îi spune duhului că se simte singur şi că vrea ca prietenii lui să fie din nou acolo lîngă el.

5. Un bărbat moare şi ajunge în iad. Aici se întîlneşte cu Satana, care îi arată uşile de la trei camere, spunînd că trebuie să aleagă una din ele, ca să petreacă acolo eternitatea. În prima cameră, oamenii stau în mizerie pînă la gît. Bărbatul spune: „Nu vreau, lasă-mă să văd următoarea cameră”. În a două cameră, oamenii stau în mizerie pînă la nas. Bărbatul refuză din nou. La final, Satana deschide a treia cameră. Oamenii stau în mizerie pînă la genunchi, beau cafea şi mănîncă produse de patiserie. Bărbatul spune că alege acea cameră. Satana spune OK şi se pregăteşte să plece, iar bărbatul începe să-şi toarne cafea. Atunci Satana ţipă la ei: „Ok, s-a terminat pauza de cafea! Toată lumea să stea înapoi în cap!”

6. La un meci de hockey din finala Cupei Stanley, un bărbat se aşează pe scaunul său, chiar în centru. Vede că scaunul din faţa lui este gol şi îl întreabă pe vecinul lui dacă acolo nu stă nimeni. „Nu, scaunul este gol”, răspunde acesta. „Incredibil!” se miră bărbatul. „De ce ar plăti cineva pentru un loc aşa bun la finala Cupei Stanley şi ar lăsa apoi scaunul liber?” Vecinul spune: „De fapt, scaunul este plătit de mine. Ar fi trebuit să vin cu soţia mea, dar ea a murit. Este prima Cupă Stanley unde merg fără ea, de cînd ne-am căsătorit.” „Vai de mine, îmi pare foarte rău! E groaznic, dar nu aţi putut găsi pe altcineva care să vină în locul ei, un prieten sau un vecin?” Bărbatul clatină din cap: „Nu. Toţi sînt la înmormîntare”.