Cel putin 4.000 de angajati de la Coca Cola vor ramine fara locul de munca

Compania Coca-Cola a anunțat că-și va reduce la jumătate unitățile operaționale și va oferi pachete compensatorii pentru plecare voluntară pentru 4.000 de angajați, inclusiv din Statele Unite. Cel mai mare producător de băuturi din lume a înregistrat o scădere abruptă a vînzărilor, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează The New York Times, citînd Reuters.

Compania a declarat că va rămîne cu nouă unități operaționale, în patru zone geografice, față de 17 unități, cît are în prezent.

Și angajați din Canada și Puerto Rico vor fi vizați de restructurări și li se vor oferi, de asemenea, pachete compensatorii de separare voluntară. De asemenea, compania a spus că-și va reduce și mai mult forța de muncă, dar nu a oferit detalii cu privire la numărul total de angajați care vor fi dați afară.

A precizat doar că va avea costuri totale de 350-550 milioane de dolari pentru pachetele compensatorii.

Coca Cola a raportat luna trecută o scădere de 28% a vînzărilor în „cel mai dificil” trimestru al anului 2020, din cauza măsurilor luate pentru a limita pandemia de coronavirus, care au inclus închiderea restaurantelor, cinematografelor și stadioanelor.