CEL MAI BATRIN OM DIN LUME ARE 145 DE ANI

Bărbatul mai are o singură dorinţă

Cel mai bătrîn om din lume este indonezianul Mbah Gotho, care are 145 de ani. Bărbatul are şi acte care să dovedească acest lucru. Potrivit certificatului său de naştere, el s-a născut în 1870.

Bărbatul mai are doar o singură dorinţă şi anume să moară. El a început să îşi pregătească înmormîntarea din 1992, avînd chiar şi piatra funerară. 24 de ani mai tîrziu povestea sa impresionantă de viaţa continuă, relatează The Independent.

“Ceea ce vreau este să mor”, a declarat Mbah Gotho. Bărbatul este trist căci a rămas singur. Cele patru soţii ale sale au murit, la fel şi toţi copiii săi. De astfel, starea sa de sănătate este atît de precară acum, încît în ultimele trei luni acesta a avut nevoie de ajutor pentru a hrănit, dar şi pentru a se spăla. Acum, acesta ascultă radio aproape toată ziua, căci nu mai poate să se uite la televizor, deoarece abia mai vede.

Mbah Gotho are acte pentru a demonstra longevitatea sa, care i-ar aduce titlul de cea mai în vîrstă persoană din lume. Certificatul său de naştere arată că s-a născut pe 31 decembrie 1870.

Titlul onorific este deţinut în prezent de francezul Jeanne Calment care a trăit pînă la vîrsta de 122. Cînd a fost întrebat care este secretul unei vieţi aşa de lungi, Mbah Gotho a răspuns simplu: „Reţeta este doar răbdarea”.