Cei care-i provoaca pe rusi sa ”denazifice” si Moldova

Moldovenii rusofoni care vor deportarea conaționalilor ca să-i jefuiască

Mihai CONȚIU

În noaptea de 19 spre 20 Aprilie, fațada Hotelului Național din Chișinău a fost vopsită în culorile panglicii Sf. Gheorghe, acoperind astfel drapelul ucrainean, care fusese zugrăvit la sfîrșitul lunii Februarie. Această acțiune profanatoare a fost săvîrșită de către ”autori necunoscuți”, Poliția aflînd ulterior de această infracțiune, iar pînă acum făptașii rămîn ”necunoscuți”. Serios!?! Păi cum vine asta – în plin centrul Capitalei, noaptea, o echipă de ”pictori de clădiri” reușește să zugrăvească, în culorile respective, ditamai clădirea fără ca vreun polițist, paznic din vecinătăți etc. să vadă ce se întîmplă??? Greu de crezut! Pentru o astfel de operațiune, a fost nevoie de foarte mulți oameni care știu bine ce au de făcut, de echipamente de protecție și o cantitate enormă de vopseluri, precum și de multe ore de lucru în șir! Oare cei care au comandat această operațiune au angajat aceeași echipă care a zugrăvit clădirea în culorile drapelului ucrainean?

E clar că, la nivel de autorități de supraveghere și intervenție, făptașii au complici și protectori. Această infracțiune are conotații dintre cele mai grave, în raport cu securitatea, siguranța și independența Statului Republica Moldova.

În mod justificat, panglica Sf. Gheorghe a fost interzisă în Moldova, iar asta deoarece este nu doar un simbol străin istoriei și devenirii moldovenilor, ci și unul al agresiunii naziste și criminale rusești în Ucraina. Cu toate acestea, două  forțe politice destul de influente, socialiștii și comuniștii, și-au declarat ”dependența istorică” de această panglică străină. În plus, socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, au declarat că vor sfida interdicția și vor purta această panglică pe data de 9 Mai. Cei care au zugrăvit fațada Hotelului Național au venit, firește, în întîmpinarea dorințelor socialiștilor și comuniștilor.

Din start, cei care au comandat această infracțiune gravă sunt de acord cu atrocitățile săvîrșite de către ruși în Ucraina. Acțiunea în sine, însă, se vrea a fi ”un argument”, o invitație, practic, pentru ca armata rusă să invadeze Republica Moldova deoarece ”etnicii ruși de aici sunt discriminați, sunt lipsiți de drepturi”. La fel ca și în Ucraina, și prin această fărădelege cei care au comandat-o invită armata nazistă rusă ca să ”denazifice” și Republica Moldova.

Observăm că acești sabotori ai păcii și siguranței naționale a Țării se sincronizează ca la comandă cu reacțiile și acțiunile Moscovei. Astfel, profanarea infracțională despre care vorbim a avut loc în noaptea de 19 spre 20 Aprilie (Marți spre Miercuri). Miercuri, 20 Aprilie, printr-o intervenție ”plină de revoltă”, purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Republica Moldova de trădare din pricina interzicerii panglicii Sf. Gheorghe, precum și a însemnelor asumate criminal de armata rusă în Ucraina, literele ”Z” și ”V”. Zaharova a spus că a făcut ”o evaluare” a inițiativei legislative în cauză, precum și a altor ”pași neprietenoși” întreprinși de partea moldovenească. Purtătoarea de slove de la Moscova afirmă că această ”evaluare” a făcut-o Vineri, 15 Aprilie.

Tot Miercuri, 20 Aprilie, senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei pentru politica informaţională, a ameninţat-o pe preşedinta Maia Sandu, spunîndu-i că ”Republica Moldova ar putea sfîrși la coșul de gunoi al Istoriei”, din caza promulgării legii ce interzice folosirea unor simboluri ce propagă războiul, care sunt folosite în agresiunea rusă contra Ucrainei.

Trădarea de neam și Țară este un specific național pentru toți acești politicieni care subordonează interesul național moldovenesc intereselor agresive, cotropitoare și criminale ale Rusiei în Ucraina, deocamdată.

Agresiunea rusă în Ucraina a consolidat ca niciodată poporul ucrainean împotriva invadatorilor criminali. Dacă, într-un scenariu apocaliptic, rușii decid să invadeze Republica Moldova, moldovenii nu se vor consolida împotriva agresorilor, iar asta din trista realitate că nu au conștiința apartenenței la poporul lor. Suntem siguri că mai mult de jumătate din populația acestei Țări îi va primii cu aplauze pe ruși. Moldovenii cei mai mulți se vor alia cu eventualii ocupanți și, împreună cu ei, îi vor vîna pe ceilalți moldoveni care vor să fie liberi de ruși. Mulți au așa ceva în sînge încă de la sfîrșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vor proceda cu aceeași cruzime ca și rușii în Ucraina, numai să vadă cît mai mulți compatrioți de-ai lor deportați în Siberia, ca să le jefuiască casele, bunurile, afacerile etc. Așadar, eșecul național al moldovenilor și de aici se trage!