Cea mai veche pereche de blugi din lume a fost a fost vinduta cu 114.000 de dolari

Cea mai veche pereche de blugi din lume, din anul 1857, a fost vîndută pentru suma de 114.000 de dolari, relatează BBC.

Blugii de culoare albă au fost descoperiți într-un cufăr de pe o navă care a naufragiat în anul 1857 în largul coastei Carolinei de Nord, SUA. Se crede că perechea a aparținut unui miner.

Licitația a avut loc în Reno, Nevada, la data de 3 Decembrie anul trecut.

„Blugii minerului sunt precum primul steag pe Lună, e un moment istoric. Nu există blugi cu șliț cu 5 nasturi mai vechi decît aceștia”, a declarat Dwight Manley de la California Gold Marketing Group, grupul care deținea perechea de blugi.

Nava scufundată se numea SS Central America. Era un vapor cu aburi lung de 85 de metri care făcea legătura între America Centrală și Estul SUA în anii 1850. În timpul unui uragan din Septembrie 1857, nava s-a scufundat, iar 425 dintre cei 578 de oameni aflați la bord au murit.

Se crede că la bordul navei se aflau 21 de tone de monede de aur și diverse artefacte. Epava a fost descoperită în 1988.

Blugii erau folosiți ca pantaloni de lucru la acea dată. Ei au fostă găsiți într-un cufăr ce i-a aparținut lui John Dement, un bărbat din Oregon, care i-ar fi cumpărat din San Francisco.