CE PLANTE TE VINDECA SI ITI POARTA NOROC IN FUNCTIE DE ZODIE

Balanţă

Cei născuţi în zodia Balanţei au ca plantă protectoare coada şoricelului, ale cărei puteri vindecătoare sînt foarte cunoscute. Aceasta ajută organismul să-şi regăsească armonia şi echilibrul. Pentru alungarea stării de nervozitate, Balanţelor li se recomandă levănţica, aflată sub influenţa planetei Venus. Iar pentru că majoritatea suferă de dureri de mijloc şi de probleme cu rinichii, infuziile din cozi de vişine şi de cireşe pot face adevărate minuni. Acestea au rol diuretic şi calmant, ameliorînd chiar şi durerile reumatice. La rîndul ei, mătasea de porumb, aflată sub influenţa Soarelui, ajută în cazul afecţiunilor biliare şi renale, stimulînd eliminarea bilei în intestin, calmînd şi tonifiind.

Scorpion

Cu o structură temperamentală înşelătoare, Scorpionii cad adesea pradă furiei şi pot suferi de afecţiuni pe bază nervoasă. Chiar dacă sînt expuşi problemelor legate de organele genitale sau de colon, ei sînt afectaţi doar rareori de boli cronice. Planta protectoare este coada racului, care poate fi folosită cu succes de către Scorpioni în tratarea afecţiunilor genitale, a infecţiilor şi a răcelilor. În caz de excese ce duc la intoxicaţii alimentare, sînt recomandate merele sub formă de compot. Benefic poate fi şi tratamentul cu cicoare, dacă se începe cînd Luna tranzitează zodia Scorpionului sau a Taurului.

Săgetător

Nativii din Săgetător se bucură de protecţia urzicii, care îi apără de problemele de circulaţie arterială, ficat, vezică biliară sau pancreas, la care sînt predispuşi. De aceea, este recomandat ca aceştia să consume urzici în toată perioada în care se găsesc. Împotriva varicelor, Săgetătorii sînt ajutaţi de usturoi (aflat sub influenţa lui Marte), iar împotriva sciaticii, de soc. Florile de soc au proprietăţi antinevralgice, antiseptice, uşor sedative şi laxative, iar perioada optimă începerii tratamentului este cea în care Luna tranzitează zodia Săgetătorului sau a Leului. Dintre fructe, banalele lămîi îi pot ajuta pe nativii din această zodie să scape de afecţiunile de ficat, dacă mănîncă zilnic o lămîie după fiecare masă principală.