CARP, DEPUTAT DELATOR AL MINISTRULUI JUSTITIEI LITVINENKO

Umilirea lui Stoianoglo, un precedent penal chiar pentru inițiatorii ei

Se pare că pandemia asta, la unii, atacă și funcțiunea creierului, atît de mult încît, de dragul unui prezent triumfalist efemer, uită că, totuși, sunt niște amărîți de muritori. Deputatul PAS, Lilian Carp, președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului, ”l-a turnat” efectiv pe deja fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, iar acesta, în consecință, a fost suspendat și pus sub urmărire penală. Turnătoria oficializată conta, nu probele. De asta avea nevoie și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenko.

În aceste noi reinterpretări penale, chiar mă tem că, mîine, voi fi arestat și eu pentru că am bănuiala că deputatul Carp a recurs la această delațiune neprobată deoarece are o obsesie sexuală pentru mîna lui dreaptă. Iată cum singur își recunoaște, fără să vrea, incompetența acuzațiilor care au dus la suspendarea, reținerea și cercetarea penală a lui Stoianoglo:

Deputatul PAS, Lilian Carp, președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului, a declarat că a avut nevoie „de vreo 6 zile” pentru a se documenta și întocmi sesizarea împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo ca să se adreseze cu ea la CSP. El a precizat expres că s-a bazat pe informațiile apărute în mass-media. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „В центре внимания” de la Publika TV.

„Eu am pregătit această sesizare în decurs de vreo șase zile. A fost informația din mass-media, pentru că marea majoritate a celor care sunt în sesizare sunt din spațiul public, nu sunt din altă parte. Eu consider că cel puțin noi n-avem cel puțin un răspuns cu privire la întreprinderile înregistrate în Ucraina pe numele soției domnului Stoianoglo. Nu vedem nici o reacție și cel puțin informațiile care sunt pe site-urile portalurilor din Ucraina este că nu au fost iradiate, ceea ce ne duce la gîndul că nu este o eroare. Este necesar în asemenea condiții să existe un procuror de caz și să studieze toate aceste informații care au fost și sunt în spațiul public, dacă au sau nu bază juridică”, a declarat Lilian Carp. 

”Este necesar, în asemenea condiții, să existe un procuror de caz și să studieze toate aceste informații care au fost și sunt în spațiul public, dacă au sau nu bază juridică”…! Bătaie de joc sub patronajul lui Litvinenko! Procurorul de caz a avut nevoie de ”studierea informațiilor” și întocmirea acuzării de circa două ore! Vă dați seama că aceste erori juridice criminale vor intra în manuale? Vă dați seama că, aidoma bumerangului, toate aceste precedente se vor întoarce în căpățînile celor care le-au creat!

Mihai CONȚIU