”Calatoria” din somn si legatura dintre visele noastre si universurile paralele

Dintotdeauna, oamenii s-au întrebat care este semnificația viselor, cum e posibil ca ei să viseze despre evenimente din viitor sau de ce sunt unele vise pline de mesaje ascunse. În această lume ar putea exista o copie a sinelui ce ar putea lua decizii şi vedea locuri care mai tîrziu, cumva, se manifestă în visurile noastre.

Grecii antici și romanii credeau că visele ofereau mesaje de la zei. În China antică, visele erau văzute ca o modalitate de a vizita lumea morților. Egiptenii antici erau convinși că cei care puteau interpreta visul aveau puteri speciale. Triburile autohtone amerindiene credeau că, atunci cînd visăm, creierul nostru vizitează un „univers paralel”. Acest lucru ar explica de ce oamenii pot visa în culori și pot simți cu cele cinci simţuri ceea ce se întîmplă în vise. Dacă aţi visat vreodată că măncaţi plăcintă cu mere, nu aţi simţit mirosul şi gustul plăcintei din vis?

Teoria „lumilor paralele” pe care le întîlnim în vise nu este întîlnită doar la amerindieni, ci este luată în serios chiar şi de oamenii de ştiinţă. Atunci cînd fizicienii au încercat să identifice locația exactă a particulelor atomice, precum electronii, au descoperit că este complet imposibil. Ei nu aveau o singură locație și acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii de știință devin din ce în ce mai interesați de existența posibilă a lumilor paralele.

Aşadar, singura explicație posibilă ar fi aceea că particulele nu există doar în universul nostru, ci și în alte universuri, existînd un număr infinit de universuri paralele, toate fiind ușor diferite. De fapt, există un univers paralel în care Napoleon a cîștigat bătălia de la Waterloo şi altul în care Imperiul Britanic deţine, şi acum, America.

Revenind la vise, oamenii au adesea un vis în legătură cu un loc pe care nu l-au vizitat niciodată, ba chiar nu au auzit de el. Poate că astfel de vise sunt imagini din ceea ce s-a experimentat într-un univers paralel. Poate, de aceea, atunci cînd ne trezim din vis, suntem puţini dezorientaţi şi ne întrebăm „Unde mă aflu?” „Cine sunt?”, întrucît călătorim în Universuri în care legile fizicii sunt complet altele.

Sursa: mythologica.ro