Britanicii sunt primii europeni care au permisiunea să circule cu mașini care se conduc singure

Marea Britanie a devenit prima țară din Europa care a aprobat tehnologia mașinilor ce se conduc singure, informează mediafax.

Departamentul pentru Transporturi a acordat companiei Ford permisiunea de a folosi tehnologia de asistență pentru șofer pe unele dintre mașinile sale Ford Mustang Mach-E de-a lungul celor 3.700 km de autostrăzi din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Automobilul cere în continuare atenție la drum, dar șoferul își poate lua mîinile de pe volan și își poate îndepărta picioarele de pe pedale.

Cei care se află în mașini model Mach-E 2023 se pot abona la serviciul hands-free și urmează să fie oferite probe gratuite de 90 de zile.

Aceștia pot seta viteza și distanța pe care doresc să o mențină față de mașina din față, notează Sky News.

Tehnologia monitorizează marcajele rutiere, indicatoarele de viteză și condițiile de trafic pentru a controla direcția, accelerația, frînarea și poziția pe bandă.

Aceasta se activează atunci cînd mașina detectează autostrada și se dezactivează cînd a ieșit de pe autostradă.

Aprobarea a fost acordată de către Departamentul pentru Transporturi pentru Ford după ce compania a împărtășit datele vehiculului și după ce au fost efectuate teste pe drumurile britanice și, în total, pe 100.000 de mile de drumuri europene.

Testele din Marea Britanie au inclus trasee cu pericole precum marcaje de bandă uzate, vreme rea și lucrări rutiere.