Bombardamentele rusești de Vineri, în regiunea Doneţk, au lăsat în urmă 4 morți și 23 de răniți

Patru persoane au fost ucise şi alte 23 au fost rănite în urma bombardamentelor lansate Vineri de forţele ruse în regiunea Doneţk, din Estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Armata rusă şi-a concentrat atacurile asupra acestei zone industriale, anexată de Moscova în Septembrie 2022, dar pe care nici astăzi nu o controlează integral.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin, a declarat că o femeie de 32 de ani a fost ucisă şi alte 20 de persoane au fost rănite de tirurile de artilerie ruse asupra oraşului Komar, în care locuinţe, magazine şi o clădire administrativă au fost avariate.
Vadim Filaşkin a declarat că un atac cu rachetă a provocat moartea unei persoane şi rănirea alteia în oraşul Ukraiinsk.

"Este periculos să rămîneţi aici, la fel ca în restul regiunii Doneţk", a scris el pe reţelele sociale.

Alte două persoane au murit şi două au fost rănite în oraşul Selîdove, situat în apropierea unui sector al liniei frontului în care forţele ruse avansează, a mai spus guvernatorul.
Mai la Nord, în Ceasiv Iar, oraş spre care trupele ruse înaintează, imaginile difuzate de Armata ucraineană arată clădiri din epoca sovietică distruse, din care se ridică coloane de fum.

Cu o zi înainte, Armata ucraineană a confirmat retragerea sa dintr-un cartier al acestei localităţi strategice, după anunţul de Miercuri al Moscovei privind cucerirea sa.