BNM A LANSAT UN CONCURS DE DESIGN PENTRU MONEDE JUBILIARE SI COMEMORATIVE

Banca Națională a Moldovei a lansat concursul de design pentru monede jubiliare și comemorative, emisia 2022. La competiție pot participa toți cetățenii care au atins vîrsta de 18 ani, precum și persoanele juridice, care își pot expune viziunea grafică asupra viitoarelor monede, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, vor fi acceptați numai participanții care vor prezenta proiecte de design pentru cel puțin două tematici. Numărul de desene prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat. Participanții sînt obligați să respecte drepturile de autor și cele conexe.

Cerințele privind designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii importante, sînt descrise în Procedura de elaborare a designului pentru monedele jubiliare și comemorative, emisia 2022.

Informații detaliate despre monedele jubiliare și comemorative emise pînă în prezent de Banca Națională a Moldovei pot fi vizualizate pe pagina web a Băncii Naționale a Moldovei.

Termenul-limită de depunere a proiectelor de design este 21 februarie 2022, ora 14.00.

Sursa: IPN