Belgia nu-i Republica Moldova: Se pregateste sa inaspreasca masuri antiepidemice

Belgia se pregătește să înăsprească lupta împotriva numărului tot mai mare de infecții cu noi recomandări adresate Guvernului: restabilirea obligativității purtării măștilor în interior de la vîrsta de 9 ani și revenirea la telemuncă.

Belgia se pregătește să înăsprească lupta împotriva numărului tot mai mare de infecții, cu noi recomandări adresate Guvernului de către Comitetul tehnic și științific: restabilirea obligativității purtării măștilor în interior de la vîrsta de 9 ani, revenirea la telemuncă, acolo unde este posibil, și închiderea discotecilor și a activităților sportive în interior pentru cel puțin trei săptămîni, scrie ANSA.

Guvernul a anunțat că ședința Comitetului de consultare, programată pentru 19 Noiembrie, a fost devansată pentru 17 Noiembrie.

Potrivit datelor publicate de Institutul pentru sănătate publică Sciensano din Belgia, între 3 și 9 Noiembrie, țara a înregistrat o creștere de 39% a numărului de cazuri și de 21% a numărului de internări în spitale față de cele șapte zile precedente.