Banca Mondiala a aprobat o transa de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Consiliul Executiv al Băncii Mondiale a aprobat o finanţare suplimentară de 1,49 miliarde de dolari pentru Ucraina. Potrivit  Reuters, noua tranşă se adaugă sprijinului deja promis de peste 2,5 miliarde de dolari. Astfel, suma totală a asistenţei acordate Ucrainei de Banca Mondială s-a ridicat deja la peste 4 miliarde de dolari.

Tranşa de aproape 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina a fost susţinută de garanţii financiare din Marea Britanie, Ţările de Jos, Lituania şi Letonia şi susţinută de Italia prin finanţare paralelă. În plus, vor exista contribuţii din partea noului fond fiduciar al donatorilor multilaterali. Se menţionează că aceste fonduri vor fi folosite pentru plata salariilor la stat şi asistenţilor sociali.

Anterior, s-a raportat că Banca Mondială va aloca 30 de miliarde de dolari în următorii 1,5 ani pentru a depăşi  criza alimentară  din lume. 12 miliarde de dolari vor fi alocate în viitorul apropiat. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru proiecte care vor sprijini agricultura şi vor oferi protecţie socială pentru a atenua efectele creşterii preţurilor la alimente.