AVOCATUL EX-PREMIERULUI: „VLAD FILAT VA FI ELIBERAT DIN SALA DE JUDECATA”

Prima Ședință la Curtea de Apel în dosarul fostului premier, Vlad Filat urmează să aibă pe data de 20 septembrie. Atunci urmează să fie examinate cererile și demersurile părților, și se va stabili oportunitatea cercetării parțiale sau totale a probelor examinate în prima instanță. Cauza va fi judecată în completul a trei judecători a instanței de apel: Nichifor Corochii, Iurie Melenteanu, Ludmila Ouș.

„Așteptările noastre țin de realizarea unui proces echitabil în cauza lui Vlad Filat: ședințe publice, respectarea dreptului la traducător, realizarea dreptului la audierea martorilor apărării în condițiile în care au fost audiați martorii acuzării etc. Sentința contestată de către noi este una ilegală, neîntemeiată și nemotivată”, spune avocatul.

Totodată, potrivit acestuia, nu există temei juridic pentru tragerea la răspundere penală și condamnarea lui Vladimir Filat nici în ceea ce privește coruperea pasivă, nici traficul de influență.

„Am solicitat în apel achitarea integrală a acestuia. Vladimir Filat urmează a fi eliberat din sala de judecată”, a precizat acesta.

Fostul premier, Vlad Filat a fost condamnat pe 27 iunie la 9 ani de pușcărie.

Sursa: agora.md