AVIATIA RUSA A LOVIT NOUA POZITII ALE STATULUI ISLAMIC

Aviaţia rusă a întreprins 25 de raiduri aeriene în ultimele 24 de ore în Siria, iar printre obiectivele distruse în cadrul acestora figurează un nod de comunicaţii al grupării jihadiste Statul Islamic în provincia Homs şi un centru de comandă în apropierea oraşului Al-Rastan, provincia Hama, a indicat luni purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov.

Nouă poziţii ale grupării Statul Islamic au fost lovite în urma acestor raiduri efectuate de avioane de atac Su-34, Su-24M şi Su-25, în continuare intervenţiei militare a Rusiei în Siria, care a început la 30 septembrie.

Şase lovituri aeriene au fost lansate în provincia Idleb asupra unei «baze disimulate a teroriştilor», unde au fost distruse mai multe blindate.

Potrivit acestui bilanţ al Ministerului Apărării rus, au mai fost distruse şi «depozite cu muniţii ale teroriştilor» în provincia Homs şi un «centru de comandă al Statului Islamic» în provincia Latakia.

Operaţiunea aeriană a Rusiei în Siria are drept scop sprijinirea armatei siriene şi vizează «teroriştii» şi «extremiştii» de acolo, a reiterat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al preşedintelui Vladimir Putin.

«Scopul operaţiunii noastre constă în acordarea de sprijin ofensivei armatei siriene la sol în lupta cu teroriştii şi grupările extremiste şi radicale», a declarat Peskov. Întrebat dacă în perspectivă este de aşteptat un angajament al trupelor ruse la sol, Peskov a afirmat că «preşedintele (Vladimir Putin) a răspuns deja la această întrebare şi nu are nimic de adăugat».

Preşedintele rus declarase anterior că Rusia va sprijini armata siriană exclusiv în lupta «legală împotriva grupărilor teroriste», iar acest sprijin va fi unul aerian, fără o operaţiune terestră. «Un astfel de sprijin va fi limitat în timp, pe durata ofensivei armatei siriene», a concluzionat Putin.

Sursa: Agerpres