Autoritățile germane au interzis gruparea neo-nazistă Hammerskins

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, a anunţat Marţi Ministerul de Interne de la Berlin, relatează dpa,în preluare Agerpres.

O organizaţie afiliată grupului numită Crew 38, precum şi filialele regionale ale Hammerskins sunt, de asemenea, afectate de interdicţie.

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele a 28 de membri ai grupării din zece landuri germane, inclusiv din Berlin şi Bavaria, la primele ore ale dimineţii de Marţi, a anunţat Ministerul.

Grupul acţionează împotriva ordinii constituţionale şi împotriva ideii de înţelegere internaţională, a precizat Ministerul în justificarea deciziei. Scopul şi activităţile grupului sunt contrare Dreptului penal.

Concertele organizate de grup au fost folosite pentru a-şi răspîndi ideologia extremistă şi printre persoanele care nu sunt membre ale organizaţiei, a subliniat Ministerul.
Conform Ministerului, Guvernele federal şi cele ale landurilor au colaborat timp de peste un an pentru a pregăti interdicţia. Ele au cooperat, de asemenea, cu autorităţile din SUA în acest sens.

Acest grup neo-nazist german este o ramură a grupării de adepţi ai supremaţiei albilor Hammerskins creată în SUA şi există în Germania de la începutul anilor 1990.

Conform Ministerului de Interne german, aceasta este cea de-a 20-a organizaţie extremistă de dreapta interzisă în Germania pînă în prezent.