ATUNCI CIND UN MEDIC ESTE MAI VALOROS DECIT UN SINOD ORI O CATEDRALA

Cei care nu se vaccinează devin, din ignoranță, asasinii noștri!

Mulți dintre cititorii noștri probabil au și uitat că, în primele zile ale lunii August, cîteva sute de enoriași, majoritatea fețe bisericești, au protestat la sediul Guvernului față de eventualele vaccinări obligatorii împotriva coronavirusului, deși vaccinarea nu este obligatorie în Republica Moldova. Întrucît este vorba despre un subiect fierbinte, abordăm această tematică din perspectiva nocivității ei. Despre stupiditatea protestului în sine nu prea are rost să discutăm – au protestat împotriva unei chestiuni care nu există! Problema, în esența ei, constă în cîteva componente despre care este necesar să discutăm.

În primul rînd, valul protestatar stupid și agresiv, în fond, a fost dominat de către reprezentanții bisericii. În al doilea rînd, avem de-a face cu reacția absolut bulversantă a Mitropoliei Moldovei. Vă rugăm, dacă aveți răbdare, să citiți cu atenție și reacția Mitropoliei Moldovei față de preoții (majoritari) și enoriașii săi care au participat la acest protest!

Mitropolia Moldovei a spus că: „Biserica Ortodoxă din Moldova, prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia. În acest context, atitudinea Bisericii a fost și rămîne una favorabilă vaccinării. În acest sens, Mitropolia salută și încurajează eforturile autorităților medicale de vaccinare a cetățenilor, care ar putea diminua și stopa actuala pandemie. Însă, Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Biserica înțelege complexitatea și varietatea opiniilor, mai ales sub influența multor informații la acest subiect, apărute în mass-media, care generează o atmosferă de teamă, anxietate și intimidare. Subliniind că, indiferent de opinii, toți sunt fiii Bisericii. În acest sens, invităm pe toți să păstreze legătura păcii, unității și iubirii care ne aduce împreună în Hristos”.

Ați citit cu atenție? Ați priceput ceva? Vă spun ce-am înțeles eu bine! Observați că, deloc ecumenic, Mitropolia Moldovei nu condamnă acest protest, ”prețuiește știința medicală”, ”încurajează eforturile autorităților de vaccinare”, ”nu se poate pronunța în chestiuni medicale”, dar ”înțelege complexitatea și varietatea opiniilor”! În virtutea dreptului la libera exprimare, vă comunic, cu certitudine, că în spatele acestor mîrșăvii stau:

- Adepții teoriilor conspiraționiste! Printre aceștia sunt oameni extrem de inteligenți, cu multă carte citită, dar care, voluntar sau involuntar, sunt propagandiști ai unor scenarii geopolitice și economice, la scară mondială.

- Virusul, bineînțeles, există. Bineînțeles că cineva cîștigă bani mulți din asta! Oare nu a fost la fel și cu celelalte vaccinuri din vremurile în care nu exista internetul? Mamă, ce probleme ar fi întîmpinat administrarea penicilinei! ”Părinte, e adevărat, ăștia se îmbogățesc, dar ne amînă slujba de înmormîntare!” Cei care refuză să se vaccineze devin, involuntar și din ignoranță, asasinii noștri!

Dar ”să reintrăm în biserică”, la Mitropolia Moldovei! După cum ați subînțeles, unii cred în existența coronavirusului și în necesitatea vaccinării, alții nu. Asta înseamnă că unii ori au fost contaminați sau au avut neamuri trecute prin asta, iar alții au fost ocoliți, deocamdată, de contaminare, motiv pentru care au devenit ”necredincioși” în coronavirus! Ce facem cu ei? Păi, nu-i așa?, asta ar cam fi treaba Mitropolia Moldovei, dar ați văzut ce reacție a avut!

În cei 30 de ani ai independenței Republicii Moldova, au fost construite biserici, dar nici un spital. În 30 de ani, oamenii au fost manipulați să se supună necondiționat bisericii, nicidecum științei. În 30 de ani, știința a trebuit să îngenuncheze în fața mașinilor de lux ale preoților! În 30 de ani, nici măcar știința nu mai este ceea ce era!

A trebuit să vină timpurile actuale ca să înțelegem că un medic este mai valoros decît o catedrală ori un Sinod! Un creștin autentic, îl are pe Dumnezeu în gîndurile și conștiința lui. Nu are nevoie neapărat de biserică pentru ca să-și legitimeze credința plătind, culmea!, și dări pentru asta!

Mihai CONȚIU