Atentie! Andrian Candu e din ce in ce mai sigur de protectia lui Plahotniuc

Acum scriu ca un român nativ! Făcînd paranteze pamfletare, omul ăsta, Andrian Candu, un politician inventat de Plahotniuc, la fel ca și mulți alții cumpărați ca la tarabă (băi, boilor și golăncilor, chiar nu vă e rușine de copii, nevestele și amantele voastre?), nu are nici un gînd să spună că este român, chiar dacă a făcut o facultate la Cluj. Nu știu dacă, pe parcursul facultății, cineva i-o fi sugerat/”sugiostionat” asta, dacă l-o fi menajat pentru că era ”moldovean amărăștean pro-român”, atunci, însă e greu de crezut că nu o fi aflat că pe un român îl umflă rîsul cînd aude că pe cineva îl cheamă, nu îl strigă, Andrian. Am scris, în urmă cu mai mulți ani, că, în România, unii bîlbîiți spun ”Andrian”, nu ”Adrian. Am avut un astfel de amic!

Dar să lăsăm gluma la o parte! Personal, ca om care știe ce scrie, mă mir că insul ăsta se dă mare grangure în Parlament, în loc să fie la fel de bătăios într-o pușcărie, cu săpunul scăpat pe jos, la dușul comun! Orișicine i-a urmărit evoluția/involuția și, iarăși, evoluția politică, de după fuga nașului său, Plahotniuc, poate observa cît de agresiv a devenit acest derbedeu politic. La ora actuală, pe timp de pandemie, acest prunc politic al mafiei lui Plahotniuc a devenit la fel de ofensiv față de Igor Dodon ca pe vremea cînd era președinte al Parlamentului și dicta suspendarea, temporară, a lui Dodon, cînd acesta nu voia să semneze Decretele de numire a unor miniștri desemnați de Plahotniuc. Asta înseamnă că nașul lui, criminalul Plahotniuc, i-a dat CERTITUDINI, certitudini ce-i sunt puternic mediatizate de posturi de televiziune ca TV8, Jurnal Tv, etc., etc.

Așadar, ”deonto-ologii” acestor posturi, care, pînă mai ieri, ”luptau împotriva lui Plahotniuc”, îl au drept invitat ”credibil și comentator” pe acest mafiot de buzunar! Asta doar pentru că vocalizează ura lui Plahotniuc față de Dodon! Asta doar pentru că vor să-l substituie pe Plahotniuc cu Usatîi! Iată cum Plahotniuc reușește, în dorința lui de răzbunare împotriva lui Dodon, să-i coalizeze pe Candu, Usatîi, Sandu, Năstase și, mai nou, pe Voronin! Ca de obicei, serviciile secrete din România, mizează pe… coruptibili, eufemistic vorbind!

Dacă Victor Ponta, ex-premierul României aliată, la nivelul serviciilor secrete, cu regimul criminal al lui Plahotniuc, a părăsit PSD-ul compromis penal de fostul lui șef, Dragnea, la sugestiile acelorași servicii secrete, a înființat gruparea politică Pro România, de ce să ne mai mire că Andrian Candu a perpetuat Pro Moldova lui Plahotnic? Vedeți cum se leagă toate!