ATACURILE RUSEȘTI AU SCĂZUT ÎN INTENSITATE

Forțele ruse au obținut mici avansuri în Bahmut, în estul Ucrainei, au anunțat miercuri seară reprezentanții armatei ucrainene, care susțin că orașul rezistă în continuare asaltului care durează de mai multe luni.

„Forțele inamice au înregistrat anumite reușite în asaltul asupra orașului Bahmut. Apărătorii noștri rezistă însă și resping numeroase atacuri”, se arată în raportul de noapte al Statului Major al armatei ucrainene, potrivit Reuters.

În sud, reprezentantul agenției nucleare a ONU avertizează că numărul trupelor masate de ruși în regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a crescut, iar centrala nu mai poate fi protejată.

Numărul mediu de atacuri zilnice ale rușilor a scăzut pentru a patra săptămînă la rînd, potrivit Statului Major ucrainean. În ultimele șapte zile s-au înregistrat 69 de atacuri ale rușilor, față de 124 în săptămîna 1-7 martie.

Și jurnaliștii Reuters prezenți pe front în zona Bahmut și în nord raportează o scădere a intensității atacurilor rusești.

Sursa: digi24.ro