ATACUL DIN KREMENCIUK, PARTE A UNEI CAMPANII MASIVE DE BOMBARDARE A ORASELOR UCRAINENE

În evaluarea de luni spre marți, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) susține că bombardamentul efectuat de ruși asupra centrului comercial din Kremenciuk vine după o intensificare mai a loviturilor cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene și a țintelor civile din ultimele zile.

Consilierul ministrului ucrainean de interne Vadym Denisenko a afirmat că forțele ruse au început o campanie de atacuri masive și în mare parte nediscriminatorii cu rachete împotriva orașelor ucrainene. Similar, un oficial american din domeniul apărării a spus pentru Foreign Policy, sub rezerva anonimatului, că forțele ruse se bazează din ce în ce mai mult pe lovituri de artilerie și rachete pentru a avansa în operațiunile din Ucraina.

Pe măsură ce forțele ruse continuă să își epuizeze rezervele de armament de înaltă precizie, astfel de atacuri care provoacă daune colaterale substanțiale populației civile probabil că se vor intensifica, mai spune ISW.

De asemenea, ISW mai notează autoritățile militare rusești continuă să caute modalități de a-și reface forțele din ce în ce mai epuizate, dar fără a anunța o mobilizare generală.