Atac rusesc asupra democratiei din Moldova

În viitor, omenirea va marca Ziua Victoriei Civilizației Umane Împotriva lui Putin

Mihai CONȚIU

Pericolul rusesc asupra Republicii Moldova este cît se poate de real. Țarul dement, megaloman și criminal Vladimir Putin nu va admite nici o clipă să se declare perdant în Ucraina și este capabil să recurgă și la un atac nuclear. O lume întreagă vede cum se comportă după modelul lui Hitler, însă paranoicului de la Kremlin nu-i pasă decît de susținerea doar a rușilor zombați de propaganda obscenă și criminală a lui. Dictatorul KGB-ist nu dă semne că îl va copia pe Hitler și în faza în care și-ar trage un glonț în țeastă. Singura speranță a lumii libere, democrate și doritoare de pace sunt tot rușii lui, singurii capabili să-l elimine. Pînă atunci, însă, continuă să semene moarte. Ca orice tiran, are și el o camarilă care-i consolidează cultul personalității, venindu-i în întîmpinare cu propuneri, inițiative dintre cele mai diabolice și așteptate ori chiar sugerate de el. Aici mă voi referi la două astfel de demersuri extrem de primejdioase!

Sîmbătă, 26 Martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comunicat că ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Motivul: diplomația rusă și-a exprimat protestul față de mitingul de la Ambasada Rusiei la Chișinău din 24 Martie.

Așa cum era și firesc, MAEIE subliniază faptul că autoritățile au întreprins toate măsurile stipulate în Convenția de la Viena care se referă la siguranța sediului misiunii diplomatice. Totodată, MAEIE a precizat că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Întreaga lume știe că dictatorul KGB-ist Putin a ordonat asasinarea ori întemnițarea tuturor oponenților politici, a suprimat drastic Opoziția și miile de ruși conștienți care au protestat împotriva invadării criminale a Ucrainei, care au fost băgați în pușcărie. Ajuns o figură odioasă și blestemată pentru întreaga lume democrată și civilizată, lui Putin nu i-a mai rămas decît opțiunea războiului total cu întreaga omenire. Restricțiile criminale pe care le-a impus în Rusia vrea să le impună și altor Țări, foste republici sovietice. Demersul rusesc de a protesta diplomatic împotriva unui miting antirăzboinic de la Chișinău, în fața Ambasadei ruse, este, pe de o parte, și un soi de avertisment criminal, gen ”aveți grijă că dăm ordin armatei de ocupație din Transnistria ca să vă închidă gura!” Pe de altă parte, acest demers rusesc este și un atac oficial și agresiv asupra democrației, independenței și suveranității Republicii Moldova.

Rusiei barbare a lui Putin, însă, nu-i pasă de Dreptul internațional și nici de respectul pe care trebuie să-l manifeste față de alte State independente pe care, la fel ca și pe Ucraina, ar putea să le atace militar. Serghei Savostyanov, consilier comunist din Duma orașului Moscova, a semnat un document în care propune demilitarizarea și denazificarea statelor baltice, a Republicii Moldova, Poloniei și Kazahstanului. Savostyanov spune că acest lucru este necesar „pentru asigurarea securităţii depline a Federaţiei Ruse”.

Observați că acest satrap local cu instincte criminale propune exact ceea ce Putin așteaptă și are de gînd să facă. În delirul lor criminal de autentici naziști exterminatori de civilizații, acuză tocmai lumea civilizată de nazism. Putin și cei din anturajul lui știu că sfîrșitul le e aproape, iar din acest motiv vor să ducă în moarte cu ei cît mai multe milioane de oameni nevinovați – femei, copii, bătrîni și civili. În demența lor criminală, iau în calcul inclusiv atacarea Poloniei și a țărilor baltice, ca membre ale NATO. Putin, disperat și dominat de instincte de criminal în masă, ori nu l-a luat în serios pe Președintele SUA, care l-a avertizat că dacă pășește doar un centimetru în teritoriul NATO e vai de soarta lui și a Rusiei, ori îl ia în serios pe Președintele Biden și chiar vrea să declanșeze un război nuclear.

Cît privește atacarea Moldovei, asta o poate face prin activarea armatei de ocupație rusească din Transnistria prin conexiuni geostrategice-militare cu Sudul Ucrainei. Fără să intru în alte amănunte, am convingerea că și în acest caz Putin ar putea avea surprize ”în alte conexiuni”, indiferent de numărul destul de mare de trădători cetățeni ai acestei Țări care îl așteaptă cu nerăbdare. Lui Putin nu i se va mai permite să tot atace militar chiar pe cine vrea el!

Războiul declanșat de Putin împotriva civilizației umane eliberează, în sfîrșit, Germania de o povară a memoriei încă vie – Hitler și nazismul! Holocaustul nu va fi uitat niciodată și nici nu avem dreptul să-l uităm. Acum, însă, în perspectivele deschise de criminalul sau ”măcelarul Putin”, așa cum l-a numit Președintele american, în viitor, anual, omenirea va marca Ziua Victoriei Civilizației Umane Împotriva lui Putin și a Rusiei.

Hitler, cu prioritate, convins de superioritatea rasei ariene a nemților, a vrut să extermine de pe fața Pămîntului poporul evreu și să stăpînească omenirea. Istoria, SUA și umanitatea, în general, nu i-au permis să cîștige un război declanșat împotriva umanității cu complicitatea Rusiei lui Stalin. Fără SUA, din agresor inițial, Rusia nu ar mai fi existat și nu ar mai fi stat la masa tratativelor de pace.

Putin, aidoma lui Hitler, este convins de superioritatea rușilor față de orice alte națiuni. Fiind mai rău decît naziștii, mintea lui bolnavă caută naziști în toate Țările pe care vrea să le cucerească barbar. Vă dați seama cît de mult îi urăște pe evrei dacă îi acuză pe Zelenski și ucraineni de nazism? Practic, Putin urăște întreaga omenire, numai că, la fel ca și în cazul lui Hitler, Istoria, SUA, Europa, NATO și umanitatea, în general, nu-i vor permite să supraviețuiască unui război criminal pe care l-a declanșat întregii omeniri!

P. s.: Oare litera ”Z” va împărtăși aceeași soartă ca și svastica lui Hitler?

Nistor Grigore 29.03.2022 - 15:06

Ai mare dreptate, dar să nu-i uiți pe pro-rușii dodoniști din Basarabia care voiau să ducă țara în sfera Rusiei, a criminalului Putin!

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
01.05.24 - 00:07
01.05.24 - 00:06
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:36
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:27
03.05.24 - 00:16