ATAC CU RACHETE LA ZAPOROJIE, UN SPITAL A FOST LOVIT

Rusia a atacat cu rachete periferia orașului Zaporojie în noaptea de joi spre vineri, potrivit guvernatorului regional, citat de The Guardian. Un spital a fost avariat în urma bombardamentului, dar nu au fost victime. Oleksandr Starukh a scris pe Telegram: Inamicul a atacat din nou periferia Zaporojie. De data aceasta, rachetele au lovit lîngă un spital. Din fericire, nu au fost răniți oameni, dar clădirea a fost avariată. Zeci de geamuri au fost sparte.

Atacul vine în contextul în care ucrainenii lucrează vineri pentru a repara infrastructura energetică deteriorată de loviturile masive rusești și pentru a reaproviziona milioane de ucraineni rămași fără căldură și lumină, pe măsură ce se apropie iarna. Sistemul energetic al Ucrainei este pe punctul de a se prăbuși și milioane de oameni au suferit întreruperi de urgență în ultimele săptămîni.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că noua strategie a Moscovei de a cufunda Ucraina în întuneric nu va slăbi hotărîrea țării sale.

Într-un interviu pentru BBC, soția lui, Olena Zelenska, a transmis că fără victorie nu poate fi pace și că Ucraina va lupta pentru eliberarea celor care sînt acum în teritoriile ocupate.

Sursa: digi24.ro