ATAC ASUPRA EXPOZITIEI DE CARICATURI CU PROFETUL MAHOMED DIN TEXAS

Atacul armat de duminică asupra expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din oraşul Garland (Texas/sudul SUA) a fost revendicat de un individ ce pretinde că face parte din organizaţia jihadistă Statul Islamic, într-o postare pe Twitter.

Un individ ce s-a prezentat sub numele de «Abu Hussain AlBritani» susţine că «doi dintre fraţii noştri au deschis focul împotriva expoziţiei cu profetul Mahomed în Texas».

«Abu Hussain AlBritani» ar fi potrivit SITE - organizaţia specializată în supravegherea site-urilor jihadiste - numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Potrivit SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept «mujahedini».

Doi indivizi înarmaţi au deschis focul duminică în Texas în apropierea unei clădiri unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed în prezenţa politicianului populist olandez Geert Wilders. Atacatorii au fost eliminaţi ulterior de poliţie, iar un reprezentant al forţelor de ordine a fost rănit în schimbul de focuri, după cum au transmis mass-media internaţionale.

Sursa: Agerpres