Atac aerian rusesc asupra Ucrainei, care s-a soldat cu incendii şi întreruperi de electricitate

Un nou atac aerian masiv lansat de Rusia Duminică dimineaţa a provocat incendii şi întreruperi de electricitate în Ucraina, au anunţat oficiali ucraineni, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lisak, a declarat că resturile care au căzut au avariat reţelele de termoficare şi cele electrice din oraşul industrial Krîvîi Rih, în Sud. Astfel, şase spitale, peste 150 de şcoli şi 3.000 de locuinţe au rămas temporar fără încălzire, a spus el.

Potrivit autorităţilor, o infrastructură critică nespecificată a fost lovită în regiunea Liov, în Vestul Ucrainei. "Un incendiu a izbucnit acolo. Pompierii se află la faţa locului", a scris guvernatorul regional, Maksim Koziţki, pe Telegram.

Cîteva ore mai tîrziu, în timpul unei noi alerte aeriene la nivel naţional, două rachete hipersonice ruse Kinjal au lovit acelaşi loc, a spus Koziţki. Pompierii au fost avertizaţi la timp şi s-au adăpostit, a spus el.

Loviturile aeriene lansate de Rusia par să fi vizat mai ales Vestul Ucrainei. Cu toate acestea, rachete ruseşti au fost interceptate şi deasupra capitalei Kiev, unde faţada unei clădiri a fost avariată.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, atacurile ruseşti din cursul nopţii de Sîmbătă spre Duminică au fost lansate din 14 bombardiere strategice peste regiunea Volga.

În plus, 28 de drone explozive au fost lansate din peninsula Crimeea anexată, iar Armata ucraineană a anunţat că a interceptat 18 rachete de croazieră şi 25 de drone.