Asta-i tare! Xi Jinping spune ca China si Rusia ar trebui sa injecteze mai multa stabilitate in lume

China şi Rusia ar trebui să-şi "consolideze coordonarea strategică" şi să "injecteze mai multă stabilitate în lume", a declarat, Vineri, preşedintele chinez Xi Jinping, într-o discuţie prin videoconferinţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează agenţia oficială de presă a Chinei, Xinhua.

China este "gata să lucreze" cu Rusia şi "cu toate forţele progresiste" pentru a "se opune hegemoniei şi politicii de putere, pentru a se opune unilateralismului, protecţionismului şi intimidării, precum şi pentru a proteja suveranitatea, securitatea, echitatea şi justiţia internaţională, a declarat Xi, potrivit presei de stat chineze.
Xinhua îl citează pe Vladimir Putin, care a declarat că China şi Rusia au menţinut un "solid impuls de dezvoltare" a relaţiilor în condiţiile "actualei situaţii internaţionale complexe şi severe". Putin a mai spus că cei doi parteneri au făcut progrese în cooperarea din diverse domenii, inclusiv în energie, agricultură, transport, infrastructură, sport şi schimburi culturale.

"Rezistenţa, maturitatea şi stabilitatea legăturilor dintre Rusia şi China sunt îmbunătăţite în continuare", a declarat Putin, potrivit presei de stat chineze. El a adăugat că însemnătatea coordonării strategice dintre Rusia şi China a devenit mai proeminentă şi că relaţiile lor bilaterale pot servi drept model pentru relaţiile dintre marile ţări în secolul XXI.