Armata ucraineană a bombardat o conductă petrolieră rusească folosită în scopuri militare

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev a anunțat, Sîmbătă, că, în regiunea rusă Rostov, a fost aruncată în aer o conductă folosită de ruşi pentru pomparea produselor petroliere în cisterne în scopuri militare, notează Ukrinform, potrivit Rador Radio România.

"În noaptea de 5 spre 6 Aprilie 2024, în zona orașului Azov (regiunea Rostov), ​​ca urmare a exploziei unei conducte folosite pentru pomparea produselor petroliere din depozitul local de petrol către cisternele din zona portului Azov, încărcarea cisternelor cu produse petroliere a fost suspendată pe termen nelimitat", se subliniază în mesajul GUR.

Potrivit spionajului militar ucrainean, obiectivul respectiv era folosit de ruși în scopuri militare, pentru a sprijini războiul şi genocidul împotriva Ucrainei. Ukrinform aminteşte că, pe 2 Aprilie, reprezentanţi ai GUR au atacat cu vehicule aeriene fără pilot o uzină ce asambla drone Shahed și o instalaţie de rafinare a petrolului din Tatarstan, republică rusă aflată la peste 1.000 de kilometri de graniţa cu Ucraina. O dronă ucraineană cu rază lungă de acțiune a lovit o instalație a rafinăriei din Nijnekamsk, provocînd un incendiu de amploare.