Armata rusa sufera pierderi grele si nu vrea sa mai lupte

Din cauza pierderilor semnificative ale ocupanţilor ruşi, dar şi a stării morale şi psihologice precare, aceştia încearcă să evite participarea în continuare la ostilităţi se precizează în rezumatul zilnic al Statului Major al  Forţelor Armate ale Ucrainei, publicat la ora 18.00 (20 Iunie).

„Din cauza pierderilor semnificative, personalul unor unităţi ale forţelor de ocupaţie are un moral foarte scăzut şi caută o oportunitate de a evita participarea în continuare la ostilităţi”, se arată în comunicat.

Se observă că acest lucru este obişnuit în special în rîndul personalului Corpului 1 de armată al forţelor de ocupaţie ruse „în unităţile retrase pentru a le restabili capacitatea de luptă din districtele Herson, Mykolayiv şi Popasna”, a spus Statul Major.

Din 24 Februarie, apărătorii ucraineni au ucis 33.800 de militari ruşi, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. În plus, de la începutul invaziei pe scară largă, inamicul a pierdut: 1.477 de tancuri, 3.588 de vehicule blindate de luptă, 749 de sisteme de artilerie, 238 de lansatoare de rachete, 98 de mijloace de apărare aeriană, 216 aeronave, 181 elicoptere.