Armata rusă a ocupat încă două sate din Ucraina

Rusia a revendicat, Luni, capturarea a două sate din Estul Ucrainei, unde trupele sale îşi continuă înaintarea lentă, dar suferă, la rîndul său, de pe urma întreruperilor de curent în zonele de frontieră după bombardamentele ucrainene, transmite AFP. scrie Agerpres.

Forţele ruse, care profită de dificultăţile Armatei ucrainene în a-şi reînnoi trupele şi a obţine mai multe arme şi muniţii din Occident, cuceresc teren, puţin cîte puţin, de luni de zile. De Sîmbătă, au revendicat cucerirea a cinci sate în mai multe sectoare ale frontului.
Conform raportului zilnic al Ministerului Apărării, forţele ruse au capturat satul Novopokrovske din regiunea Doneţk şi satul Stepova Novoselivka din regiunea Harkov.
Sîmbătă şi Duminică, Armata rusă a revendicat capturarea altor trei sate, inclusiv Şumi, în apropiere de oraşul minier Toreţk, o altă axă de atac pentru forţele ruse în Estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au anunţat în acest context, Luni, că au efectuat evacuarea a peste 700 de locuitori din Toreţk, dar aproape 5.000 de persoane au rămas în oraş şi "mulţi dintre ei încearcă să se evacueze", a informat pe Telegram Poliţia naţională.

De partea rusă, loviturile cu drone ucrainene au cauzat, Luni, întreruperi de curent electric şi apă curentă pentru cîteva ore în regiunea de graniţă Belgorod şi ar putea provoca alte noi astfel de întreruperi, potrivit autorităţilor locale.

Autorităţile din regiunile ruseşti învecinate, Kursk şi Voronej, au indicat că sunt posibile întreruperi după aceste lovituri.

Ministerul rus al Energiei a anunţat că efectuează reparaţii în Şebekino, oraş de frontieră vizat în mod regulat, şi a precizat că 240.000 de persoane au fost afectate de întreruperile de curent.

O fetiţă de patru ani a fost ucisă şi şapte persoane au fost rănite în aceste multiple atacuri ucrainene cu drone, care au lovit instalaţii electrice şi locuinţe, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov. De asemenea, el a raportat că un civil a fost ucis de un obuz care a căzut asupra unei întreprinderi agricole din satul Novaia Tavoljanka.