Armata rusă a anunțat că a distrus patru ambarcaţiuni gonflabile ucrainene în Marea Neagră

Aviaţia navală rusă a distrus, Luni dimineaţa devreme, patru ambarcaţiuni gonflabile de fabricaţie americană, care transportau forţe de debarcare ale Ucrainei, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe aplicaţia de mesagerie Telegram, informează Reuters.

Ministerul a precizat că bărcile gonflabile de fabricaţie americană Willard Marine Sea Force se îndreptau în direcţia Capului Tarhankut din Peninsula Crimeea, în partea de Nord-Vest a Mării Negre.

Potrivit agenţiei TASS, Ministerul rus anunţase anterior că Flota Mării Negre a stabilit un control permanent al situaţiei, desfăşurînd toate tipurile de recunoaştere în apele Mării Negre. Ca urmare, la 29-30 August, aviaţia navală rusă a dejucat o altă tentativă a unui detaşament al forţelor armate ucrainene de a debarca pe coasta Crimeei pentru a efectua „acte teroriste”, a reamintit TASS. Atunci, Ministerul rus al Apărării estimase atunci că cele patru ambarcaţiuni distruse transportau în total pînă la 50 de persoane.

Ucraina nu a făcut nici un fel de comentariu după aceste declaraţii ale Moscovei.

Aceste anunţuri vin însă după ce luna trecută, de Ziua Independenţei Ucrainei, Kievul a anunţat desfăşurarea unei rare operaţiuni de comando în peninsula Crimeea, în cursul căreia a ridicat drapelul naţional în peninsula anexată de Rusia în 2014, un succes simbolic în acest bastion considerat impenetrabil de către Moscova. Spionajul militar ucrainean nu a precizat care a fost misiunea unităţilor din Forţele Speciale, dar a subliniat că ele au venit înapoi fără pierderi după ce şi-au îndeplinit toate „obiectivele şi sarcinile”.