Aproape un milion de dolari este amenda data lui Trump pentru ”un proces inutil” impotriva lui Hillary Clinton

Un judecător federal american l-a condamnat Joi pe fostul Preşedinte Donald Trump şi pe avocatul său la o amendă de aproape 1 milion de dolari pentru că au intentat un proces „inutil” împotriva lui Hillary Clinton, acuzînd-o de tentativă de înşelăciune la alegerile prezidenţiale din 2016, informează Vineri France Presse, potrivit agerpres.

Judecătorul John Middlebrooks a considerat că miliardarul republican, care speră să se întoarcă la Casa Albă în 2024, a comis o „utilizare abuzivă a instanţelor”, intentînd acţiune în Justiţie „pentru a promova în mod necinstit un discurs politic”.

Cererea, pe care judecătorul Middlebrooks a respins-o anul trecut, susţinea că Hillary Clinton şi alte persoane au încercat să convingă publicul că Trump era în campanie în complicitate cu Rusia. Fostul Preşedinte cerea daune în valoare de 70 de milioane de dolari de la fosta sa contracandidată, pe care el a învins-o în cele din urmă la alegerile prezidenţiale din Noiembrie 2016.

Această acţiune în Justiţie „nu ar fi trebuit niciodată intentată”, a afirmat magistratul în hotărîrea sa de 45 de pagini.

Caracterul „inadecvat ca recurs legal era evident încă de la început. Nici un avocat rezonabil nu ar fi depus-o. Destinată unui scop politic, nici unul dintre argumentele plîngerii nu stabileşte o cerere legală admisibilă”, a mai scris judecătorul.

Hotărîrea îi condamnă pe Trump şi pe avocatul său Alina Habba să plătească 937.989,39 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de judecată ale părţii adverse.

Donald Trump este un „pledant prolific şi sofisticat care foloseşte în mod repetat Tribunalele pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici”, a scris, de asemenea, judecătorul Middlebrooks.