Apararea antiaeriana ucraineana a doborit, Joi, toate rachetele rusesti lansate asupra Kievului

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat Joi Capitala Kiev, a anunţat şeful Administraţiei militare a oraşului, Serghei Popko, potrivit AFP şi agerpres.

”Şaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborîte”, a scris Serghei Popko pe Telegram.

”Fragmente de rachete doborîte au avariat trei case şi o maşină în cartierul Darniţki, o companie industrială în cartierul Golossiivski şi un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite şi spitalizate”, a adăugat el.

Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populaţia Capitalei ucrainene nu avea electricitate Joi la prînz. ”40% din consumatorii Capitalei nu au curent electric după atacul rus”, a scris Kliciko pe reţeaua socială Telegram, dînd asigurări că furnizarea de apă potabilă şi căldură se află în parametri normali, cu excepţia imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Ucraina a denunţat atacurile „masive” cu peste 120 de rachete ruseşti, Joi dimineaţă, care au vizat mai multe regiuni, printre care şi Capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a ţării în plină Iarnă.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul Verii şi în Toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în Octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina.