Antony Blinken anuleaza intilnirea cu Serghei Lavrov

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a anunţat, Marţi seară, că a decis anularea întîlnirii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, din cauzaacțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit CNN, citat de Digi24.ro.

„Acum, cînd vedem că invazia a început și Rusia și-a exprimat clar respingerea diplomației, nu are sens să mergem mai departe cu acea întîlnire, în acest moment”, a spus Blinken. „M-am consultat cu aliații și partenerii noștri, toți sunt de acord”.

„Statele Unite menţin angajamentul pentru diplomaţie dacă Rusia este pregătită să facă paşi demonstrabili pentru a oferi comunităţii internaţionale un grad de încredere că este serioasă în reducerea tensiunilor şi în găsirea unei soluţii diplomatice. Dar noi vom acţiona în funcţie de hotărîrile Rusiei şi de situaţia de pe teren. Nu vom permite Rusiei să pretindă că foloseşte diplomaţia, cînd, în acelaşi timp, accelerează pe drumul conflictului şi războiului”, a subliniat Antony Blinken.

Anunțul lui Blinken vine la o zi după ce Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut două regiuni separatiste din Ucraina ca independente și a anunțat că va desfășura acolo forțe de „menținere a păcii”.