ANGELICA CARAMAN – PRESEDINTE CEC

Angelica Caraman, desemnată recent de Parlament în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale, a fost aleasă președinte al instituției. Alegerea vicepreședintelui și a secretarului CEC a fost amînată, transmite IPN.

În debutul ședinței CEC de astăzi, 17 septembrie, Pavel Postica, membru CEC, a propus amînarea a două chestiuni de pe ordinea de zi, și anume alegerea vicepreședintelui și a secretarului CEC, întrucît componența Comisiei nu este deplină, în prezent fiind doar șase membri. Astfel, desemnarea s-a amînat pînă la numirea celor trei membri de către opoziție.

Tot Pavel Postica a propus candidatura Angelicăi Caraman pentru a fi aleasă în calitate de președinte al Comisiei. Potrivit lui, ea are cea mai bogată experiență în ceea ce ține de organizarea alegerilor în calitate de funcționar electoral.

Angelica Caraman a declarat că CEC va munci conform prevederilor legale, eficient, corect și în interesul cetățenilor. „Vă mulțumesc pentru această încredere și sînt sigură că voi avea și în continuare sprijinul dumneavoastră, astfel încît să asigurăm funcționarea eficientă a Comisiei Electorale Centrale. Vom munci cot la cot pentru a îndreptăți așteptările cetățenilor”, a mai spus președinta CEC.

În noua componență a CEC au fost desemnați deocamdată doar șase membri. Este vorba despre Pavel Postica, înaintat de șefa statului, dar și Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața – desemnați de Partidul Acțiune și Solidaritate.

În cadrul Comisiei mai rămîn trei poziții vacante, pentru care opoziția urmează să desemneze candidați. Încercarea precedentă de a delega membrii opoziției în CEC a eșuat, după ce majoritatea parlamentară, formată din deputații PAS, a respins candidatura Partidului Șor, iar candidaturile propuse de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu au fost supuse votului, întrucît formațiunea părăsise ședința Parlamentului.

Sursa: IPN