ANALIZA POLITICA SERIOASA DESPRE VOTAREA GUVERNULUI

Recunoaşteţi că am dreptate!

Autor: Mihai CONŢIU

Astăzi, 10 Februarie, diplomatul de carieră Iurie Leancă ar fi trebuit să aştepte, cu sufletul la gură, ca să fie votat în calitate de prim-ministru provizoriu al Republicii Moldova, numai că această trebuşoară cam urît mirositoare s-a amînat pentru data de 12. Ca la moldoveni! Toţi se cred eterni, providenţiali sau izbăvitori ai neamului, fie că este vorba despre Leancă, Igor Dodon sau Renato Usatîi.

Deja nici nu mai contează dacă Leancă va fi sau nu investit ca şef al Cabinetului, căci moldovenii oricum habar nu au despre ambiţiile lui Leancă sau despre alte găinării. Tragedia moldovenilor constă în aceea că tot timpul se iveşte cîte un „izbăvitor al neamului” care suferă în draci pentru „bunăstarea naţiunii”, aşa ca şi Ghimpu. Ca să-i prosteşti pe moldoveni este suficient să le spui un minimum de 100 de cuvinte frumoase despre neam şi ţară. Fireşte că toţi aceşti „salvatori ai naţiunii”, la origine, sînt nişte prăpădiţi, nişte parveniţi nemernici, foşti ţărănoi primitivi sau slugi ale KGB-ului. Uitaţi-vă în ce case trăiesc, inclusiv „cinstitul” Ghimpu!

Prin urmare, „din punct de vedere preponderent şi madagascarian, această chestiune bizară, care capătă elucubraţiile nestăpînite ale aselenizării intempestive, se transformă, metafizic, în suicid sugerat pentru mase şi opulenţă cosmică pentru jefuitorii mormintelor ancestrale”. Nu-i aşa că astfel vă vorbesc toţi aceşti golani politici, care vă cumpără voturile, ca, după acea, să rămîneţi cu buzele umflate, la fel cum vi se tot întîmplă din 1991 încoace? Vorbesc frumos, nu? Chiar vi se par deştepţi?!

Tot asta se întîmplă şi astăzi în Parlament! Mai vorbim la următoarea votare a unui alt Guvern! Chiar că nu contează ce se întîmplă astăzi! Ca de obicei, ne fac iarăşi de rîs! Leancă, dacă ar fi fost vizionar, ar fi trebuit ca de mult să fi găsit vreun tînăr moldovean care lucrează în Occident şi să-l fi propus la funcţia de prim-ministru! Atunci, da, ar fi fost un izbăvitor! Mamă, ce admiraţie şi-ar fi atras din partea colegilor de partid şi a moldovenilor!!! Dar Leancă nu are nobleţea Maiei Sandu. N-a fost să fie! Ca-n Moldova ne-identitară! Încă!