ALERTĂ FALSĂ DE EBOLA PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA

Ministerul Sănătăţii infirmă prezenţa virusului Ebola pe teritoriul Republicii Moldova. Cu toate acestea, persoana care a fost suspectată de infectare rămîne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, transmite IPN.

Vice-ministrul Sănătăţii, Svetlana Cotelea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că persoana internată la „Toma Ciorbă”este cetăţean al Japoniei şi a sosit în dimineaţa zilei de astăzi, 29 August, la Chişinău, cu avionul din Istanbul. Băratul a prezentat la decolare simptome de răceală şi febră, fapt ce a determinat autorităţile Aeroportului Chişinău să sesizeze organele competente.

În cadrul investigaţiilor epidemiologice primare s-a stabilit că persoana în cauză nu este purtătoare a virusului Ebola. Totodată, responsabilii Centrului Naţional de Sănătate Publică au contactat autorităţile de sănătate din Japonia, care au informat că în Japonia nu există cazuri sau suspecţii de febra hemoragică Ebola.

Pînă în prezent circa 3 mii de persoane au fost infectate cu febră hemoragică Ebola, jumătate dintre acestea au decedat.