Ai un copil acasa? Angajeaza-l pentru a tine companie batrinilor

Un cămin de bătrîni din Japonia „angajează” bebeluşi pentru o activitate esenţială: să le ţină companie seniorilor şi să-i facă să zîmbească. Salariul? Scutece şi lapte praf, relatează Marţi AFP.

Noii „angajaţi” ai căminului din Kitakyushu, Sud-Vestul Japoniei, trebuie să aibă vîrsta sub patru ani, iar părinţii sau tutorii lor trebuie să semneze un contract care stipulează că bebeluşii şi copiii mici pot veni la muncă „oricînd au chef”.

Aceştia au voie să ia o pauză „atunci cînd le este foame, somn sau oricînd doresc”, se precizează în contract.

Peste 30 de bebeluşi s-au înscris pînă acum, cu misiunea de a ridica moralul a peste 100 de rezidenţi, majoritatea octogenari, a declarat Kimie Gondo, directoarea azilului de bătrîni.

„Doar simplul fapt că-i văd pe bebeluşi îi face pe rezidenţii noştri să zîmbească”, a povestit ea pentru AFP, adăugînd că „nu există un registru al sarcinilor sau ceva de genul acesta”.

O ofertă de muncă cu mesajul „Angajăm!” a fost plasată pe peretele căminului şi informează candidaţii că vor fi remuneraţi pentru serviciile lor cu scutece şi lapte praf.

Responsabilitatea principală a candidaţilor – poate singura – va fi aceea de „a se plimba” prin căminul de bătrîni împreună cu părinţii sau tutorii lor, se menţionează în ofertă.

„Copiii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca şi cum s-ar duce la plimbare într-un parc”, a adăugat Gondo.

Proiectul a dat rezultate excelente pînă acum, a mai spus Gondo. „Unii dintre copii se înţeleg atît de bine cu rezidenţii noştri încît acum aceştia sunt ca nişte bunici cu nepoţi adevăraţi”, a precizat ea.