AFLA CE PLANTE MEDICINALE PROTEJEAZA ZODIA TA

(continuarea din numărul precedent)

Zodia Balanță. Coada șoricelului este planta care te protejează, fie că o consumi în mod regulat, fie că o folosești doar în perioadele în care ai o problemă de sănătate. Dacă ai dureri de spate, apelează la ceaiul din cozi de cireșe, iar, dacă traversezi perioade mai tensionate, bea ceai de levănțică.

Zodia Scorpion 1 copy.jpg

Zodia Scorpion. Planta ta protectoare este coada racului care poate fi folosită în tratarea infecțiilor și răcelilor. În caz de excese alimentare, te dregi cu mere din compot sau cu ceaiuri de cicoare. Chiar dacă Scorpionii sînt rar afectați de afecțiuni cronice, este bine să faci o cură de ceaiuri preventiv din cînd în cînd.

Zodii urzica copy.jpg

Zodia Săgetător. Ești predispus la afecțiuni ale ficatului, vezicii urinare, pancreasului precum și la dereglări ale circulației sangvine, iar planta care te ajută cel mai mult în caz de boală este urzica. Consumă urzici primăvara sub formă de tocănițe și continuă să bei din cînd în cînd ceai de urzică în restul anului. Lămîile sînt, de asemenea, indicate să le consumi frecvent pentru sistemul tău imunitar.

(continuare în numărul următor)