Adolf Putin, cel mai mare si mai odios criminal al secolului!

Armata rusă nu a avut niciodată onoare și demnitate militară

Mihai CONȚIU

Moto: Mihail Bulgakov: „Noi, rușii, nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloşi și ucigași”.

Cu excepția americanilor, polonezilor și balticilor, există o serie de State care, în pofida evidențelor, ezită să definească drept genocid crimele împotriva umanității ordonate de către criminalul Putin în Ucraina. Acești ”ezitanți” par a căuta noi reinterpretări lingvistice ale substantivului ”genocid”, iar asta în contextul realității că exterminarea premeditată a unei comunități naționale, etnice, rasiale sau religioase, constituind o crimă împotriva umanității, înseamnă ”genocid”. Ce altceva decît genocid este tot ce Putin a ordonat, s-a executat și continuă să se întîmple în Ucraina?

Sunt bombardate și rase de pe fața pămîntului sate și orașe, țintele fiind, cu precădere, blocurile de locuințe ale civililor, spitalele, bisericile, instituțiile administrative civile și de cultură, gări etc., etc. Toate acestea la ordinul lui Putin. El vrea exterminarea națiunii ucrainene ”pentru a proteja o minoritate penibilă rusofonă”. De ce Putin deportează prizonieri civili ucraineni în Siberia, aidoma lui Stalin, și nu-și deportează minoritatea de ruși din Ucraina? Avem sau nu de-a face cu un genocid? Sigur că da!

Moldovenii sunt la ”o aruncătură de suliță” de genocidul ordonat de către Putin în Ucraina. Aici mă refer la acei moldovenii care-l așteaptă pe Putin ca pe un ”eliberator”. Ei nu cred că rușii comit un genocid în Ucraina. Ei îl cred pe Putin cînd spune că ucrainenii sunt naziști. Acești obtuzi agresivi, dacă s-ar duce la Odessa sau pe plajă la Zatoka, ar fi uciși de ruși, nu de către ucraineni. Cel mult, ucrainenii i-ar salva. Ei nu acceptă realitatea că Ucraina este Statul lor vecin, nu Rusia criminală a lui Putin.

Constat, pe rețelele de socializare, că există un număr îngrijorător de tineri cetățeni ai Statului Republica Moldova care cred în Putin. Aici nu mă refer la cei plătiți să-i facă propagandă lui Putin prin profanarea memoriei copiilor, femeilor, bătrînilor și civililor violați, torturați și uciși de ”hoarda sălbatică de ticăloși și ucigași ruși” în Ucraina, la ordinul lui Putin, ci la cei care, pur și simplu, cred în măcelarul de la Kremlin.

De cînd Putin a dat ordinul criminal ca ucrainenii, satele și orașele lor să fie rași/rase de pe fața pămîntului, din interes profesional activ, am urmărit sute de profiluri ale susținătorilor moldoveni ai lui Putin. Văzînd cu ce se ocupă și universitățile pe care, unii, le-au absolvit, am înțeles, iarăși, de ce sunt atît de obtuzi, inculți, semianalfabeți, implicit, și agresivi. Succint, vă ofer doar trei cauze: 1. Familia, care e fie rusofilă de tip sovietic, fie i-a lăsat în voia sorții, să fie crescuți de bunici sau vecini, în schimbul unor bani mulți cîștigați în Occidentul ”putred”. 2. Școala făcută pe banii părinților, nu în virtutea cunoștințelor. 3. Mediul general-social-lingvistic din Republica Moldova, care este unul rusofil, nicidecum național.

În acest context, acești obtuzi agresivi nu au de unde să știe că, de-a lungul Istoriei, în perioadele țariste, sovietice și cele de astăzi, armata (scriu cu ”a” mic pentru că nu este o Armată, ci o hoardă tătaro-mongolă) rusă nu a avut niciodată onoare și demnitate militară. Tot timpul, a procedat așa cum o face acum în Ucraina – violează și ucid copii, femei și chiar bătrîni, fură tot ce e de furat, incendiază și sărbătoresc la beție isprăvile lor. Acestea sunt libertățile cu care comandanții ruși își recrutează ”ostașii”! Soldații ruși, în primul rînd, se luptă cu civilii, mai apoi cu militarii, iar Putin le-a dat acest ordin, crezînd că, astfel, ucrainenii terorizați de ei se vor ridica împotriva lui Zelenski și își vor jelii morții iubindu-i pe criminalii ruși.

Soldații ruși de astăzi sunt aceiași criminali primitivi tătaro-mongoloizi de odinioară! Așa a înțeles Rusia să evolueze – prin terorizarea civililor din teritoriile pe care, de-a lungul Istoriei, le-au invadat! Acum, indiferent de finalul războiului declanșat în Ucraina, soarta lui Putin este pecetluită. Pentru ca Rusia să mai poată fi admisă la masa civilizației umane, rușii trebuie să scape de Putin și să se reinventeze ca popor, asta după ce Rusia va suporta, zeci și zeci de ani, povara istorică a celui mai mare criminal al acestui secol, Putin. Germania l-a avut pe Hitler și a plătit pentru el multe consecințe pînă mai ieri. Oare de ce a contribuit la crearea ”mitului Putin”?