Acuzat pentru tentativă de omor, un sirian care a înjunghiat şase persoane într-un parc din Annecy a fost plasat în detenţie

Refugiatul sirian care a înjunghiat şase persoane, între care patru copii de vîrstă mică, într-un parc din Annecy, a fost inculpat pentru „tentative de omor” şi „răzvrătire cu armă” şi a fost arestat preventiv, a anunţat Sîmbătă procuroarea din Annecy (Alpii francezi), Line Bonnet -Mathis, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Abdalmasih H „nu a dorit să vorbească”, atît în timpul arestului de 48 de ore, cît şi în faţa celor doi judecători de instrucţie însărcinaţi cu ancheta, a declarat procuroarea în cadrul unei conferinţe de presă.

Individul, înarmat cu un cuţit, a atacat Joi în jurul orei locale 09:45 (07:45 GMT) mai mulţi copii în vîrstă de aproximativ 3 ani care se aflau într-un parc din apropierea lacului Annecy.

Potrivit identităţii declarate de către agresor, acesta este de naţionalitate siriană, solicitant de azil şi nu era cunoscut ca avînd antecedente penale.

Bărbatul a mers în Franţa în urmă cu opt luni după un refuz de naturalizare în Suedia, unde locuia, au declarat, pentru AFP, fosta lui soţie şi mama sa.