ABBA revine in top 10, dupa 40 de ani

Legendara trupă ABBA, care a revenit cu două melodii noi după o pauză de 40 de ani, a intrat deja în Top 10 cu ambele cîntece, la doar trei zile după ce le-a lansat.  Cele două melodii, „I Still Have Faith In You” și „Don't Shut Me Down”, ocupă locurile 6 și 7 în Marea Britanie.

„Dacă elanul publicului va continua, aceste melodii vor fi primele single-uri ale ABBA care vor figura în Top 10 britanic după 'One Of Us', în Decembrie 1981”, notează Official Charts Company, organizaţia responsabilă de întocmirea acestor clasamente.

Clasamentul oficial va fi publicat Vineri.

Pe YouTube, videoclipul primei melodii, I Still Have Faith In You, a adunat peste 13,6 milioane de vizionări.

La rîndul său, cealaltă melodie, „Don't Shut Me Down”, a fost cea mai descărcată piesă în Marea Britanie săptămîna trecută. Ambele cîntece au fost difuzate în streaming de peste 500.000 de ori pînă în prezent.

Un nou album, în Noiembrie

ABBA va lansa un nou album, „Voyage”, în Noiembrie, și va avea un concert anul viitor, la Londra. Va fi, însă, un concert special pentru că hologramele vor lua locul pe scenă celor patru membri ai formației, care au acum vîrste cuprinse între 71 și 76 de ani.

Tot variante virtuale ale artiștilor sunt și în videoclipurile celor două melodii lansate acum, care sunt extrase de pe viitorul album. Este primul material discografic înregistrat de ABBA după albumul „The Visitors” din 1981.

„Voyage” este un album care conţine zece piese, dintre care opt melodii noi şi două versiuni noi pentru „Just a Notion” şi „Bumblebee”. Data lansării oficiale este 5 Noiembrie.

Concert cu holograme în 2022

Celebră în anii '70 și '80, trupa ABBA a vîndut peste 400 de milioane de albume în toată lumea.

Lansarea pe piaţă a celui mai nou album al formației a fost anunţată în cadrul unui eveniment organizat Joia trecută, la Londra, concretizînd astfel mult aşteptata revenire a formaţiei suedeze, promisă de mulţi ani fanilor ABBA.

Grupul ABBA, vestit pentru piesele sale antrenante şi ţinutele vestimentare specifice anilor '70, va susţine un spectacol digital, care va avea loc în luna Mai 2022 într-un teatru cu 3.000 de locuri special amenajat pentru această ocazie în Estul Londrei.

Evenimentul, cu durata de o oră şi jumătate, va avea loc sub forma unui concert în cadrul căruia melodiile vor fi interpretate de hologramele întinerite ale celor patru membri ai grupului ABBA.

Grupul ABBA – un acronim compus din iniţialele prenumelor celor patru membri, Anni-Frid Lyngstad, în vîrstă de 75 de ani, Agnetha Fältskog, în vîrstă de 71 de ani, Björn Ulvaeus, în vîrstă de 76 de ani, şi Benny Andersson, în vîrstă de 74 de ani – s-a destrămat în 1982.