A venit și rîndul British American Tobacco să se retragă definitive din Rusia

British American Tobacco şi-a finalizat ieşirea din Rusia, la aproximativ 18 luni după ce s-a angajat să facă acest lucru în urma invadării Ucrainei, transmite CNBC.

Producătorul de ţigări cu operaţiuni internaţionale a declarat, Joi, că a fost de acord ”să-şi vîndă afacerile din Rusia şi Belarus, în conformitate cu legile locale şi internaţionale”, conform news.ro.

Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi, dar tranzacţia este de aşteptat să fie finalizată în termen de o lună, a spus compania.

”La finalizare, BAT nu va mai avea prezenţă în Rusia sau Belarus şi nu va primi nici un cîştig financiar din vînzările în curs de desfăşurare pe aceste pieţe”, a adăugat acesta.

De cînd Rusia a invadat Ucraina, la începutul anului 2022, mii de companii, precum Apple, McDonald’s şi Coca-Cola, s-au retras din Rusia.

Cu toate acestea, alţi giganţi mondiali din tutun continuă să facă afaceri în ţară, inclusiv Japan Tobacco International şi Philip Morris International BAT, cu sediul la Londra.

BAT este un jucător cheie pe piaţa globală a tutunului, cu operaţiuni comerciale în peste o sută de ţări şi mărci de top, inclusiv Camel şi Newport. Acesta controla aproape 25% din piaţa de tutun din Rusia, care este a patra ca mărime din lume, potrivit Reuters.

Cumpărătorul este un consorţiu condus de membri ai echipei de management a BAT Rusia, care va deţine în totalitate afacerile din Rusia şi Belarus, a spus BAT.

După vînzare, compania se va numi Grupul ITMS.

BAT a spus că angajarea lucrătorilor în Rusia va rămîne comparabilă cu termenii lor actuali timp de cel puţin doi ani după încheierea acordului.