A FOST CREAT UN GRUP DE INVESTIGAŢIE ÎN CAZUL ACCIDENTULUI LUI IURIE GARABA

Un grup de investigaţie, format din poliţişti şi procurori, va examina circumstanţele accidentului rutier suferit de procurorul Iurie Garaba. Şoferului celeilalte maşini implicate, Gheorghe Munteanu, i s-a aplicat arest pentru 20 de zile.
Procurorul care conduce urmărirea penală, Eugen Bordos, a spus că victimă în acest caz este Iurie Garaba. Acesta a fost lovit de către Gheorghe Munteanu, iar ca rezultat s-a ales cu o fractură la nas şi a avut nevoie de operaţie. Gheorghe Munteanu este învinuit de huliganism. Procurorii spun că au cerut arestarea acestuia ca să nu influenţeze martorii şi să nu distrugă probele. Întrebaţi dacă şi Gheorghe Munteanu a fost supus unei investigaţii medicale, procurorii au răspuns afirmativ, dar au spus  că încă nu cunosc rezultatele.
Procurorul sectorului Buiucani, Elena Neaga, a declarat că prin acest incident se încearcă manipularea opiniei publice în scopuri politice. Ea a mai spus că nu este  justificată comparaţia cu vînătoarea din Pădurea Domnească, deoarece accidentul nu a fost tăinuit, iar victimă este procurorul Garaba. Elena Neaga a negat că Gheorghe Munteanu ar fi fost ameninţat cu arma de către procurorul Iurie Garaba. Oficialul pleca în concediu cu familia şi nu deţinea o armă asupra sa. Procurorii au mai adăugat că martorii apărării au fost audiaţi de două ori deoarece există  contradicţii în ceea ce declară. La fel, există contradicţii cu declaraţiile martorilor acuzării, rudele lui Iurie Garaba.
Doi tineri, care se aflau în automobil cu Gheorghe Munteanu cînd s-a produs accidentul, au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că procurorul Garaba a fost cel care l-a agresat primul pe Munteanu îmbrîncindu-l, iar acesta apărîndu-se l-a lovit.

Moldpres