A cazut Guvernul Maia Sandu

După cum era de aşteptat, Marţi, 12 Noiembrie, moțiunea de cenzură înaintată de PSRM a fost adoptată în Parlament, cu voturile socialiştilor şi ale deputaţilor democraţi, ceea ce, în mod automat, a provocat demiterea Guvernului Maia Sandu.

Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a acuzat-o pe Maia Sandu că şi-a dorit să plece din funcția de prim-ministru în mod intenționat, avînd scopul de a se lansa în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

„Ce fel de luptă cu mafia, dacă vreți propriul procuror? Spuneți că facem jocuri pe sub masă, dar voi îi sunați pe democrați de 4 ori pe zi și pe noapte, atunci cine face aceste jocuri? Nu vă place Igor Dodon, dar cine v-a numit în funcție? Nu Igor Dodon, oare? Ne sperie realizările Guvernului? Da! Aveți succese doar pe Facebook! Sunteți un Guvern pe Facebook! Ați compromis reforma Justiției, prețurile au crescut, scad exporturile în UE, transportatorii sunt în protest, iar Ministerului de resort îi e în cot. La MAI, în 5 luni nu a fost arestat nici un mafiot, nici un raider, crește rata crimelor!”, a declarat Țîrdea.