7.000 DE CIVILI AU FOST UCIȘI ÎN UCRAINA, DE LA ÎNCEPUTUL RĂZBOIULUI

Peste 7.000 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul războiului, a anunțat Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), potrivit The Guardian.

„Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu efecte pe suprafață extinsă, inclusiv bombardamente de artilerie grea, sisteme de lansare multiplă de rachete, rachete și lovituri aeriene”, se arată într-un comunicat al OHCHR.

Biroul pentru drepturile ONU a declarat că a confirmat 7.031 de decese de civili, dar consideră că bilanțul efectiv al victimelor este „considerabil mai mare”, avînd în vedere coroborarea în așteptare a multor rapoarte și inaccesibilitatea zonelor în care au loc lupte intense.

Majoritatea deceselor de civili înregistrate au avut loc în zonele deținute de guvern din Ucraina – 6.536, comparativ cu 495 înregistrate în zonele deținute de Rusia. OHCHR nu a atribuit responsabilitatea pentru decese. Ucraina spune că numărul civililor uciși ar putea ajunge la zeci de mii. Ambele țări neagă că au vizat civili.

Sursa: digi24.ro