7 adolescenti au ajuns la spital dupa vaccinarea cu Pfizer. Ce le-au descoperit medicii in zona inimii

Mai multă lume este îngrijorată după ce 7 adolescenți au fost trimiși de urgență la spital după vaccinarea cu Pfizer. În timp ce o legătură între vaccinul anti-covid 19 și bolile cardiace nu a fost încă descoperită, autoritățile din mai multe țări investighează problema pentru a afla ce s-a întîmplat, de fapt, cu persoanele ce au fost nevoite să ceară ajutorul medicilor.

Cei 7 adolescenți au cerut ajutorul medicilor după vaccinarea cu Pfizer

SUA a publicat un nou studiu unde s-a dezvăluit că 7 adolescenți au ajuns la spital după ce le-a fost administrat vaccinul Pfizer-BioNTech și au dezvoltat inflamații în zona inimii, confruntîndu-se, în același timp, cu dureri în zona pieptului. Autoritățile din Israel, UE și SUA investighează posibilitatea de a exista o legătură între vaccinurile mRNA și bolile de inimă, deși aceasta nu fost încă dovedită.

Cei 7 tineri cu vîrste cuprinse între 14 și 19 ani au mers de urgență la spital după ce s-au confruntat cu dureri în zona pieptului, potrivit Forbes. Aceștia au cerut ajutorul medicilor după ce au primit vaccinul Pfizer, iar specialiștii au detectat un tip de inflamație musculară numită miocardită. Autoritățile investighează această problemă ca fiind un efect advers rar dat de vaccinurile mRNA produse de Moderna și Pfizer.

Adolescenții care au mers la spital nu au fost grav bolnavi și au putut să fie trimiși acasă după cîteva zile, timp în care medicii i-au ținut sub observație. De asemenea, specialiștii au stabilit că doar unul dintre tineri a prezentat dovezi cu privire la o infecție anterioară cu Covid-19, iar aceasta a avut legătură tot cu miocardita.

Autoritățile investighează problema

Un purtător de cuvînt de la Pfizer a declarat, pentru publicația menționată mai sus, că toate efectele adverse sunt revizuite cu atenție și că, pînă în acest moment, nu a fost stabilită vreo legătură cu vaccinul, ținînd cont că peste 300 de milioane de doze au fost administrate în întreaga lume. Copiii prezintă un risc mai mic ca adulții atunci cînd vine vorba despre infectarea cu noul coronavirus, dar și aceștia pot să sufere de efecte adverse grave din cauza bolii.

În timp ce vaccinurile MRNa nu au fost privite cu îngrijorare atunci cînd vine vorba de formarea cheagurilor de sînge, așa cum s-a întîmplat la AstraZeneca și Johnson & Johnson, există cîteva întrebări cu privire la faptul că pot să apară inflamații în zona inimii. Chiar dacă nu a fost, momentan, stabilită nici o legătură, sunt desfășurate studii suplimentare pentru a nu exista anumite probleme. Mai mult, oficialii din Europa investighează aceste rapoarte în timp ce în Israel au fost observate cazuri asemănătoare în rîndul tinerilor bărbați.