5 morți și 30 de răniți în timpul unei distribuiri de alimente în Gaza

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite Sîmbătă, la primele ore ale dimineţii, în oraşul Gaza, într-o busculadă şi tiruri survenite în timpul unei noi distribuiri de ajutor alimentar, care a degenerat, informează AFP.

Această nouă dramă s-a produs în timp ce mii de persoane aşteptau sosirea a circa 15 camioane cu făină şi alte produse alimentare, potrivit Semilunii Roşii, la un giratoriu care a mai fost scena unor incidente în ultimele săptămîni.

Potrivit Semilunii Roşii, trei persoane au decedat în urma unor focuri de armă.

Potrivit martorilor, membri ai "comitetelor populare de protecţie", însărcinate cu supervizarea distribuirii de ajutoare, au tras în aer, în timp ce în busculadă şi confuzie camioanele dădeau peste oameni.

Martori evocă tiruri ale unor tancuri israeliene poziţionate la cîteva sute de metri, fără a preciza direcţia lor.

Victimele au fost transportate la spitalul Baptiste din Gaza.

În Gaza, ameninţată de foamete, mai multe distribuiri de produse alimentare au degenerat în ultimele săptămîni.

Luni, şase persoane au murit în busculade în timp ce încercau să recupereze colete paraşutate, potrivit Guvernului mişcării islamiste Hamas.

Sîmbătă, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat un nou bilanţ de 32.705 de persoane ucise în Fîşia Gaza de la declanşarea războiului între Israel şi mişcarea islamistă, în urma unui atac fără precedent al unor comandouri Hamas pe teritoriul israelian.