25.500 de ucraineni au primit viza de intrare in UK

Guvernul britanic a anunţat, Miercuri, că a emis 25.500 de vize pentru ucraineni, în cadrul mecanismului de primire a refugiaţilor după ce armata rusă a invadat Ucraina, începînd cu 24 Februarie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Interne britanic a indicat că 22.800 de vize au fost acordate în cadrul schemei pentru familii ucrainene, iar 2.700 conform unei scheme de sprijin.

În contextul în care numărul persoanelor care au părăsit Ucraina, după începerea agresiunii militare ruse, a depăşit, Miercuri, pragul de 4 milioane, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi, Guvernul de la Londra se află sub o presiune în creştere pentru a prelua mai mulţi refugiaţi ucraineni.

Mai mult de jumătate dintre aceşti refugiaţi au ajuns în Polonia, care în ultimele cinci săptămîni a primit 2,37 milioane de persoane ce au fugit de războiul din Ucraina, potrivit thenews.pl.

Marţi, în Polonia au intrat 22.400 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 21.000 în ziua precedentă. Majoritatea acestor refugiaţi sunt cetăţeni ucraineni, dar există şi mulţi cetăţeni din alte ţări.

În virtutea unei legi promulgate de Preşedintele Andrzej Duda la începutul acestei luni, refugiaţii veniţi din Ucraina beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie, la asistenţă medicală şi la beneficii sociale.

Poliţia ungară a anunţat, Miercuri, că, în ziua anterioară, 5.607 de persoane au intrat în Ungaria direct din Ucraina, iar alte 4.248 care au trecut frontiera dinspre România au declarat că veniseră din Ucraina, potrivit MTI.

Autorităţile au emis permise de şedere temporară, valabile 30 de zile, pentru 2.169 de persoane, a informat website-ul Poliţiei ungare. Deţinătorii unor asemenea documente trebuie să contacteze un birou de imigraţie local din apropierea locului de rezidenţă în termen de 30 de zile pentru a solicita documente permanente.

Poliţia din Budapesta a primit 1.589 de refugiaţi, dintre care 623 copii, veniţi cu trenul. Conform unui comunicat, Poliţia a angajat 31 de translatori ucraineni care cooperează strîns cu autoritatea de gestionare a crizelor, cu biroul de imigraţie, cu primăria din Budapesta şi cu numeroase organizaţii umanitare.